Loše i gore za Poketina, Bajern našao trenera, Junajted ima drugog kandidata, problem je Fergi?

Izvor: Sportske.net, 04.Dec.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loše i gore za Poketina, Bajern našao trenera, Junajted ima drugog kandidata, problem je Fergi?

Argentinac izgubio izgleda jednu opciju, ni u Engleskoj neće lako dobiti posao. Šta se dešava u Bajernu, šta u Mančester Junajtedu?

Oči sveta večeras su uprte u "Old Traford", Solskjer bi mogao da izgubi posao ukoliko Murinjo, a zatim i Pep za vikend, savladaju Junajted.

Najviše šansi da nasledi Norvežanina, u tom slučaju imaće Maurisio Poketino koji je posle smene otputovao u Argentinu gde čeka poziv.

Kombinacija za Bajern je propala, kako tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << "Bild", Bavarci će čekati leto, njihove ideje su Ten Kate iz Ajaksa ili Tomas Tuhel, ako ode iz Pariza. Zbog toga Poketinu neće biti ponuđeno mesto trenera na kraju jesenje sezone.

Ali i Junajted okleva. Pojavila se informacija da bi Solskjer mogao da preživi sezonu, a da se onda zaigra na kartu engleskog selektora Gareta Sautgejta. Međutim, tu se odmah postavlja pitanje odnosa selektora i Aleksa Fergusona. Priča se da Sautgejt ne voli Škota koji je bio jedini trener koji je glasao da mu se ne dodeli licenca, odnosno da ne može da vodi Boro nakon smene Meklarena 2006. Sautgejt je bio u procesu dobijanja trenerske dozvole, u takvim slučajevima, moraju da se slože menadžeri u PL, svi su dali pristanak sem Fergija.

Šta misle igrači?

Danas stižu informacije da oni veruju da će Poketino sesti na klupu, da je pritisak preveliki da Solskjer ode, mada će se večeras boriti za svog trenera, tim pre, što većina ne voli Murinja i ono šta je ostavio u klubu.

Ko zna, u svakom slučaju, Solskjer je rekao da ne razmišlja o smeni, da očekuje dalju rekonstrukciju tima u januaru i u junu. On planira da se oslobodi starijih igrača poput Matića, otići će Jang, verovatno i Džons, priča se da je klubu dojadio Pogba...

Ali, hoće li Ole potrajati da završi smenu generacija?

Vratimo se Poketinu, on ima ponudu Arsenala, ali okleva jer veruje da će stići neka od boljeg kluba. Inače, Maks Alegri je odbio "Gunere", smatra da nemaju neku budućnost i da je tim limitiran, ali bi rado prihvatio poziv Junajteda...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.