Kaleidoskop kulture oživljava duh starih vremena: Korzo se vratio u Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2018, 03:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaleidoskop kulture oživljava duh starih vremena: Korzo se vratio u Novi Sad

Po ugledu na Pariz, Beč, London, Berlin i druge metropole, ali i gradove evropske prestonice kulture, Novi Sad je večeras oživeo jednu od kultnih gradskih ulica.

Sa Bulevara Mihajla Pupina večeras su se čule najpoznatije kompozicije Mocarta, Verdija, Čajkovskog, Rosinija, Šostakoviča, Pučinija u izvođenju vrhunskih novosadskih muzičara.

Uz uživanje u raskošnim zvucima bisera simfonijske muzike i najlepšim operskim arijama, Novosađani koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su odlučili da ovo subotnje veče provedu na „Korzu" imali su priliku da upravo tu, na nekadašnjem korzu, osete duh starog Novog Sada i kroz izložbu oldtajmer automobila koji će biti parkirani duž bulevara.

Kako je ideja Kaleidoskopa kulture da kreiranjem kulture zajedništva unapredi kulturni život grada, u Novi Sad ovim događajem pokazuje jedno novo lice kulture. Po ugledu na slične događaje velikih razmera kakve smo do sada viđali u evropskim metropolama, svedoci smo jedinstvenom konceptu koncerta "pod zvezdama".

Nakon što je tokom prošlog vikenda otvorena kulturna stanica Eđšeg, u godini evropskog kulturnog nasleđa, na Bulevaru Mihajla Pupina na kojem je početkom 20. veka Novi Sad dobio novo evropsko lice, ovim i drugim programima kreira se i nova slika kulture Novog Sada.

Takođe, 16. septembra publika će imati priliku da pogleda premijeru lutkarske predstave za odrasle „Zatvorenik i Šestoprsti" u Pozorištu mladih, dok će premijera predstave "Krvave svadbe" biti premijerno izvedena 18. septembra u Srpskom narodnom pozorištu. Od 22. septembra u sklopu platforme Kaleidoskop kulture prošetaćemo i kroz nasleđe i zaviriti u tri dvorišta u Almaškom kraju, a zabava za najmlađe sugrađane biće premijerno izvođenje opere za decu "Čarobna frula" koja je zakazana za 23. septembar u dvorcu Eđšeg.

Kaleidoskop će ovog leta dočarati kako sija Novi Sad, ponosni nosilac titule Evropske prestonice kulture za 2021. godinu.


Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Korzo se vraća u Novi Sad, večeras kod Banovine koncert Vojvođanskih simfoničara

Izvor: Radio 021, 15.Sep.2018

Koncert povodom obeležavanja 40 godina od osnivanja Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih "Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović - Kalin" održava se danas, 15. septembra, kod Banovine na Bulevaru Mihajla Pupina...Na koncertu pod nazivom "Korzo" nastupiće Vojvođanski simfonijski...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.