HAOS U CENTRU PARIZA! MIGRANTI NAPRAVILI KAMP NA TRGU: Specijalci im rasturili šatore, oni odbijali da odu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 11:43

HAOS U CENTRU PARIZA! MIGRANTI NAPRAVILI KAMP NA TRGU: Specijalci im rasturili šatore, oni odbijali da odu (VIDEO)

​Ukupan broj ilegalnih migranata koji žive u Parizu nije poznat

Migranti su napravili kamp u centru Pariza, ali ga je policija rasturila, sukobljavajući se sa demonstrantima koji su došli da podrže migrante.

Veliki broj istovetnih šatora bio je postavljen na Trgu Republike, u samom srcu francuske prestonice.

Kamp je organizovala Utopija56, grupa koja se zalaže za prava migranata. Iz te organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tvrde da se radi o 450 migranata koji su bili među više od 2.000 iseljenih iz improvizovanog naselja u Sen Deniju, predgrađu Pariza.

Prema njihovim navodima, tih 450 migranata nije dobilo smeštaj posle raseljavanja tog naselja, pa su došli u centar Pariza da ga traže.

Međutim, nedugo po postavljanju šatora na Trgu Republike, pojavila se specijalna policija, koja je počela da uklanja kamp.

🔴Installation en cours d’un camp de #migrants sur la Place de la République à Paris. Plusieurs organisations sont présentes.#Paris #Refugees #France pic.twitter.com/SxKTZNAUYT

— Charles Baudry (@CharlesBaudry) November 23, 2020

Uklanjanje nije prošlo glatko, budući da su neki od migranata odbili da odu, a pojavila se i grupa demonstranata koja ih je podržavala, te je došlo do sukoba sa policijom.

​Utopija56 zatražila je od francuskih vlasti da obezbedi mesto za smeštaj 1.000 migranata beskućnika i da napravi stalni sistem za prijem migranata.

Un camp de réfugiés s’installe sur la place de la République à Paris.

Les associations veulent mettre l’état face à ses responsabilités après la non évacuation de plusieurs centaines de réfugiés à Saint-Denis se trouvant à la rue depuis plusieurs jours. pic.twitter.com/S07aLRNsRm

— Remy Buisine (@RemyBuisine) November 23, 2020

. Grupe za prava migranata proceljivale su da ih čak 2.000 spava na ulicama Pariza.

Prema vladinim procenama iz 2018. godine, oko 150.000 do 400.000 ih živi smo u predgrađu Pariza Sen Deniju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.