Gutereš se založio za hitnu akciju u borbi protiv klimatskih promena

Izvor: Beta, 30.Jun.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš se založio za hitnu akciju u borbi protiv klimatskih promena

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš založio se danas u Abu Dabiju za preduzimanje hitne akcije u borbi protiv klimatskih promena i ocenio da odredbe Pariskog sporazuma o klimi nisu dovoljne.Gutereš je na samitu UN o klimatskim promenama, pozvao vlade da prestanu s izgradnjom novih elektrana na ugalj do 2020. godine, da za 45 odsto smanje emisije gasova s efektom staklene bašte u narednoj deceniji i da smanje zavisnost od fosilnih goriva.On je pohvalio Pariski sporazum o klimi, ali je rekao da će se i u slučaju potpunog ispunjenja njegovih odredaba svet suočiti s katastrofalnim povećanjem temperature za tri stepena do kraja veka.Administracija američkog predsednika Donalda Trampa objavila je povlačenje SAD iz Pariskog sporazuma o klimi koje će stupiti na snagu sledeće godine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Gutereš se založio za hitnu akciju u borbi protiv klimatskih promena

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2019

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš založio se danas u Abu Dabiju za preduzimanje hitne akcije u borbi protiv klimatskih promena i ocenio da odredbe Pariskog sporazuma o klimi nisu dovoljne...Gutereš je na samitu UN o klimatskim promenama, pozvao vlade da prestanu s izgradnjom novih elektrana na...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.