Gugl kažnjen da plati još 150 miliona evra zbog zloupotreba kod pretrage reklama

Izvor: B92, 20.Dec.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl kažnjen da plati još 150 miliona evra zbog zloupotreba kod pretrage reklama

Pariz -- Francusko regulatorno telo za zaštitu konkurencije kaznilo je Gugl i on mora da plati 150 miliona evra zbog zloupotrebe dominantnog položaja u pretrazi reklama.

Regulator je naveo da je kompanija podrivala konkurenciju i imala nejasno oglašavanje na svojoj stranici "Gugl eds".

Izabel de Silva, predsednica francuskog regulatornog tela, optužila je kompaniju za "brutalno i neopravdano" suspendovanje ključnih oglašivača na svojoj platformi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ona je kazala da regulator "ne osporava Guglovo pravo da određuje pravila, ali da ta pravila moraju biti jasna i ravnopravno nametnuta svim oglašivačima".

Ova kazna usledila je nakon što su regulatorna tela EU objavila kako razmatraju stroži pristup tehnološkim gigantima tako što će ih primorati da se više potrude kako bi obezbedili podjednake uslove za sve tržišne igrače.

Najveći pretraživač na svetu već je platio oko milijardu evra francuskim vlastima u septembru.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Francuska kaznila Gugl sa 166 miliona evra zbog zloupotrebe dominacije u reklamiranju

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2019

Francuska agencija za zaštitu konkurencije kaznila je američku tehnološku kompaniju Gugl sa 150 mliona evra zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu on lajn reklama...Agencija je objavila ovo danas navodeći da su metode koje koristi platforma Gugla za reklame Gugl Ads (Google Ads) netransparentne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.