Francuzi okrenuli leđa Haftaru! Pariz podržava međunarodno priznatu vladu u Tripoliju

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2019, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi okrenuli leđa Haftaru! "Pariz podržava međunarodno priznatu vladu u Tripoliju"

Ministarstvo unutrašnjih poslova međunarodno priznate libijske vlade optužilo je danas Francusku da podržava komandanta rivalske istočne administracije Kalifu Haftara, što je zvanični Pariz ubrzo potom demantovao.

Ministarstvo sa sedištem u Tripoliju je saopštilo i da će zbog fracnuskog savezništva sa Haftarom prekinuti "svaku saradnju sa francuskom stranom u oblasti bilateralnih sporazuma o bezbednosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ubrzo se oglasio predstavnik francuskog predsednika Emanuela Makrona koji je istakao da Pariz podržava međunarodno priznatu vladu u Tripoliju, na čelu sa premijerom Fajezom Serajom.

 - Kao što smo to već saopštili u više navrata, Francuska podržava legitimnu vladu premijera Seraja i posredovanje UN" u pronalaženju političkog rešenja u Libiji - naveo je Makronov predstavnik.

On je dodao da je legitimni sagovornik francuskog predsednika premijer Seraj, sa kojim je Makron, kako je podsetio, razgovarao u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Tripoli

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.