Francuz koji je zavoleo Beograd: Došao sam na dva dana i ostao dve godine

Izvor: Blic, 11.Feb.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuz koji je zavoleo Beograd: Došao sam na dva dana i ostao dve godine

Kada je pre dve i po godine krenuo na proputovanje Evropom pariski, neafirmisani glumac nije ni slutio da će mu Beograd postati dom. U međuvremenu je snimio tri prepoznatljive reklame, osmislio i režirao svoj šou i snimio kratkometražni film.

- Došao sam u Beograd početkom 2014. sa namerom da se zadržim kratko i nastavim svoje putovanje. Bukirao sam sobu za dva dana u obližnjem hostelu, ali sam već posle nekoliko sati provedenih na tom mestu odlučio da produžim boravak. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Osetio sam pozitvnu energiju, nešto što ni na jednom drugom mestu nisam osetio - kaže Arnaud.

Arnaud je obišao mnoge zemlje sveta počev od evropskih, a stigao je i do Brazila, Malezije i Singapura.

- Nijedno mesto me nije dovoljno privuklo da bih se duže zadržao, sve dok nisam došao u Beograd - priča ovaj glumac.

On ističe da je prestao da se oseća kao turista onog trenutka kada je poželeo da nađe posao. Ubrzo je zaradio i svoj prvi honorar i počeo da radi na drugim projektima.

When a French guy met a Serbian girl

- Nakon prve reklame i prvog zarađenog novca poželeo sam da napravim nešto svoje. Napisao sam stand-up komediju "Francuz u Srbiji" . KC "Grad" je prihvatio inicijativu i tako je krenulo. Publika je to lepo prihvatila. Ubrzo sam upoznao džez pevačicu Jovanu Milošević i rodila se ideja o saradnji. Nastala je duhovita ljubavna priča o Francuzu i Srpkinji. To je oblik stand - up komedije koja je prožeta muzikom i pesmom - dodaje Arnaud.

Njegove impresije o Beogradu i beogradskoj publici ne mogu da stanu u jednu rečenicu.

- Dešavalo mi se da mi priđu devojke i žene i da mi kažu da žive priču koju sam napisao. Ti trenuci su mi posebno dragi. Srpkinje obožavaju Francuze, a Francuzi očigledno obožavaju Srpkinje- uz osmeh dodaje Arnaud.

Humbert je oduševljen i gostoprimstvom Beograđana, obožava srpsku hranu i tvrdi da su Beograđanke najlepše. Ipak, on nema devojku.

- Mnogi misle da je priča o Francuzu i Srpkinji autobiografska, ali to nije tačno. Ljudi žele da veruju da sam ovde samo zato što sam zaljubljen, njima je to logično, ali nije tako. Ja sam samo običan dečko iz Pariza koji je jednog dana došao u Beograd i rešio da ostane. Mada ne bi bilo loše da se zaljubim. Za sada sam samo zaljubljen u ovaj divni grad - kaže Arnaud.

Ajvar, pljeskavica i pršuta

Razlozi zbog kojih Arnaud želi zauvek da ostane ovde su mnogostruki. Neki od njih vezani su za svakodnevne stvari kao što su hrana i izlasci.

- Obožavam pljeskavicu, ajvar i pršutu. Alkohol ne pijem, ali šljivovicu ne odbijam, rado popijem jednu čašicu. Srpske kafane me fasciniraju. Taj sklop žive muzike, hrane i pića pravi je melem za dušu. Tako nešto u Parizu ne postoji. Beograd ima neobjašnjivu toplinu. Ono što je ovde normalno, u Parizu je nemoguće - nikada u 3 sata posle ponoći nećete sresti devojku koja opušteno šeta sama ulicama - priča Francuz.

Kako kaže, za vreme terorističkih napada u Parizu bio je u Srbiji u jednom iznajmljenom stanu. Provodio je obično veče sa svojim cimerima.

- Nisam se uplašio sve dok nisam saznao da se moja sestra nalazila u blizini dvorane "Bataklan" dok se napad odvijao. To sam čuo naknadno, kada se sve već završilo. Bio sam i srećan i tužan i uplašen. Ujedno sam osećao da sam na mnogo sigurnijem mestu. Još više sam zavoleo Beograd - dodaje on.

Arnaud je u Beogradu za dve godine proživeo mnoga iskustva od kojih su neka bila komična, a neka i zastrašujuća.

- Neke komšije su me prijavile policiji misleći da sam terorista i  policija me je privela. Proveo sam noć u policijskoj stanici. Oni nisu pričali engleski, a ja još uvek slabo govorim srpski jezik. Jedva sam im objasnio da je došlo do greške i da sam samo običan umetnik - stidljivo priča Arnaud.

Ipak, dodaje, bilo je i komičnih situacija.

- Jednom prilikom sam gledao stan sa prijateljem koji sam želeo da rentiram. Stanodavac me je na tečnom engleskom pitao da li sam  došao zbog devojke, a ja sam kao iz topa pokazao rukom na prijatelja i rekao - Ne, ja volim ovog čoveka (No, I like this guy ). To je bio prijateljski izliv emocija, ali stanodavac to nije razumeo, odlučno je podigao cenu za 30 evra - kroz smeh priča Arnaud.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.