Francuski premijer je za mir sa Žutim prslucima, podržava policiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Dec.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski premijer je za mir sa 'Žutim prslucima', podržava policiju

Francuski premijer Eduar Filip izjavio je danas da je odlučan da se uspostavi red i mir posle nekoliko nedelja protesta pokreta "Žuti prsluci", tokom kojih je, uz masovno blokiranje saobraćaja, bilo i nasilja.

Filip je danas izrazio podršku trojici policajaca iz specijalne motociklističke jedinice koje su demonstranti napali u subotu uveče jer je jedan od policajaca na demonstrante neizazvano bacio granatu sa suzavcem, dok su se ljudi mirno razilazili posle protesta u centru >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Pariza.

Kada su demonstranti navalili na njih, jedan od policajaca je izvadio pištolj i uperio ga na demonstrante koji su odgovorili kanonadom predmeta koje su bacali ka njima, a potom su im prišli i potukli se.

Trojica policajaca su potom pobegla, ostavivši jedan od svoja tri motocikla, a nešto kasnije su se vratili s velikim pojačanjem.

Demonstranti su snimili napad i video-snimak kruži na društvenim mrežama s raznim komentarima, od osude policajaca do osude demonstranata koji su ih gađali čak i stubovima ulične ograde, iščupanim iz trotoara.

Parisko tužilaštvo je otvorilo istragu, ali niko nije priveden.

Protestni pokret "Žuti prsluci", sa socijalnim i ekonomskim zahtevima, koji je širom Francuske nastao 17. novembra, u subotu je priredio "šesti čin demonstracija", ali se odazvalo znatno manje ljudi. Vlast je u međuvremenu popustila i donela desetak mera na osnovu više od 40 zahteva demonstranata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.