Teheran pozvao Pariz da reše nesporazum o osujećenom napadu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teheran pozvao Pariz da reše nesporazum o osujećenom napadu

Iranske vlasti pozvale su večeras vlasti u Parizu na dijalog kako bi se rešio "nesporazum" i "greška" o osujećenom napadu u Francuskoj.

"Ako postoji nesporazum o nečemo što ne postoji, bilo da je reč o nekoj zaveri ili je u pitanju neka greška, treba da sednemo i o tome razgovaramo", izjavio je Frans presu portparol iranskog Ministarstva inostranih posloa Bahram Gasemi.

Francuski diplomatski izvori saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su danas da je iransko Ministarstvo za obaveštajne poslove "naručilo" plan za napad na iranski opozicioni skup u Vilpentu kod Pariza 30. juna.

"Uprava za operacije Ministarstva za obaveštajna pitanja je to naručila", rekao je taj izvor koji nije želeo da mu se navede ime.

Francuska je danas blokirala imovinu Uprave za unutrašnju bezbednost iranskog Ministarstva za obaveštajne poslove, kao i imovine dvojice iranskih državljana, uključujući jednog diplomate.

Teheran je demantovao francusku tvrdnju da je jedan iranski diplomata bio uključen u osujećeni plan napada u Francuskoj u junu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Francuska OPTUŽILA IRAN za neuspešni napad na opozicionare u Parizu

Izvor: Blic, 03.Okt.2018, 10:02

Francuska Vlada saopštila je da nema sumnje da iranski ministar za obaveštajne poslove stoji iza napada na grupu iranskih opozicionara koji su držali protest u Parizu u junu ove godine, kao i da je oduzela sredstva koja pripadaju obaveštajnim službama Teherana i dvojici državljana Irana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.