Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Otvorena istraga posle pretnje lidera radikalne levice policiji

Tužilaštvo u Parizu otvorilo je danas istragu zbog pretnji i zastrašivanja policiji koje je uputio lider radikalne levice Žan-Lik Melanšon tokom pretesa prostorija njegove stranke i doma.

Melanšon se juče žestoko bunio zbog pretresa koji je sprovoden u sklopu istrage o fiktivnim poslovima u Evropskom parlamentu za vreme kampanje za predsedničke izbore u Francuskoj na kojima se kandidovao i lider radikalne levice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Predsednik Nepokorene Francuske je snimio pretres svog doma i to postavio na Fejsbuk a kasnije je sa pristalicama posetio sedište stranke gde je bio u toku drugi pretres, rekavši saradnicima da probiju vrata.

Mediji su na licu mesta preneli da je Melanšon gurao predstavnika pravosuđa kao i policajce kojima je upućivao verbalne pretnje.

Sindikat policije danas je osudio "neprihvatljvo ponašanje" Melanšona pozivajući novog ministra unutrašnjih poslova Kristofa Kastanera da reaguje i zatraži zvanično izvinjenje od lidera radikalne levice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.