FR: Napadač na policijski kombi se zakleo na vernost ID

Izvor: B92, 20.Jun.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FR: Napadač na policijski kombi se zakleo na vernost ID

Pariz -- Muškarac koji se u ponedeljak zaleteo svojim automobilom u policijski kombi u blizini Pariske avenije Jelisejska Polja, zakleo se na vernost ekstremistima ID.

Kako prenosi Rojters, neimenovani izvor blizak istrazi je izjavio da je vozač Adam Džaziri (31) koji je u napadu poginuo, dao pismo svom zetu u kom izražava podršku ekstremistima Islamske države >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji kontrolišu delove Sirije i Iraka.

Kako je AFP prethodno preneo, pozivajući se na neimenovani izvor, u stanu napadača istražitelji su pronašli skriveno oružje.

U kući Džazirija, koji je bio na spisku osoba za posmatranje zbog veze sa radikalnim islamistima, pronađeno je najmanje devet komada oružja, uključujući dva pištolja i automatsku pušku Kalašnjikov.

Kako se navodi, do ovog otkrića je došlo nakon što je premijer Eduar Filip bio užasnut zato što je Džaziri mogao da dobije dozvolu za oružje, iako se nalazio na spisku džihadista.

"Ono što u ovom trenutku znam jeste da je prvu dozvolu dobio pre nego što je označen. Niko ne može da bude zadovoljan, pogotovo ne ja, što je Džaziri mogao da poseduje opasno oružje", rekao je Filip u intervjuu za BFM televiziju i RMC radio.

Džaziri je ubijen nakon što je svojim automobilom, u kome je takođe nađeno oružje i kanister benzina, udario u policijski kombi. Nijedan policajac niti prolaznik nije povređen u incidentu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.