Eksperti upozoravaju da se ne brza sa obnovom Notr Dama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksperti upozoravaju da se ne brza sa obnovom Notr Dama

Oko 1.100 arhitekata i stručnjaka za očuvanje kulturnog nasleđa pozvali su predsednika Francuske Emanuela Makrona da omogući dovoljno vremena za uvid u situaciju sa oštećenjima katedrale Notr Dam, kako bi bio osiguran dobar rezultat radova na rekonstrukciji pariske katedrale.

Oni su u kolumni u listu "Le Figaro" tražili od Makrona, da pre bilo kakve odluke o budućnosti građevine omogući ekspertima i istoričarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dovoljno vremena "za dijagnozu", preneo je AP.

Eksperti su upozorili na političku zamisao koja je zasnovana na brzini, i pozvali na promišljen i etički pristup stvari.

Francuska vlada je prošle sedmice predstavila nacrt zakona koji bi omogućio radnicima da u vezi sa obnovom Notr Dama preskoče jedan deo procedure.

Agencija podseća da je Makron kao cilj postavio rekonstrukciju katedrale za samo pet godina, što je od strane nekih eksperata ocenjeno kao nemoguće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stručnjaci upozoravaju da se ne žuri sa obnovom Notr Dama

Izvor: RTS, 29.Apr.2019

Više od 1.100 francuskih i stranih arhitekata i stručnjaka za kulturno nasleđe pozvali su Emanula Makrona da se omogući dovoljno vremena za uvid u oštećenje katedrale Notr Dam kako bi se osiguralo da će rekonstrukcija biti valjano obavljena. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.