Drama se nastavlja: Gde je napadač? Podignuta bezbednost

Izvor: B92, 12.Dec.2018, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama se nastavlja: Gde je napadač? Podignuta bezbednost

Bilans napada na Božićnom sajmu u Strazburu: Dvoje ubijeno, 14 povređeno. Nejasno šta je s napadačem. Neki mediji tvrde da je opkoljen, drugi da je u bekstvu

U međuvremenu, odlučeno je da se nivo opasnosti od terorističkih pretnji digne na najviši nivo.

Napadač je identifikovan kao 29-godišnji muškarac i njegov stan je ranije danas pretresen u okviru istrage o pljački izvedenoj još letos, prenosi Rojters. Sumnja se da je napadač ekstremista, ali motiv napada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još uvek nije utvrđen.

Iako su neki francuski mediji preneli da je policija opkolila napadača, prema informacijama državnog sekretara francuskog ministarstva unutrašnjih poslova Lorana Nunjeza on je i dalje u bekstvu.

Nunjez je rekao za radio Frans Enter da je moguće da je napadač pobegao u susednu Nemačku kao i da još nije ustanovljeno da je terorizam motivacija za napad.

Parisko tužilaštvo će istragu o pucnjavi u centru Strazbura, pokrenuti kao da se radi o terorističkom napadu. Tužilac, koji je zadužen za protivterorističke istrage, otputovaće u Strazbur, saopšteno je iz njegove kancelarije.

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane dodao je da je napadač od ranije poznat policiji i da ima dosije.

Lokalne vlasti kažu da je on od ranije na sebe skrenuo pažnju obavestajnih službi, prenosi Rojters.

Zatvoren je i Evropski parlament, a osoblju je naređeno da ostane unutar prostorija parlamenta, prenosi Rojters.

Policija je evakuisala centar grada, a osobe koje su se našle na licu mesta u trenutku kada su pucnji ispaljeni sklonjene su u okolne lokale.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LICE ZLA! OVO JE KRVNIK KOJI JE POBIO LJUDE U STRAZBURU: Policija ga opkolila, NEMA KUD da pobegne! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 12.Dec.2018

Najmanje 3 osobe su poginule, a 11 ih je ranjeno u terorističkom napadu koji se dogodio u centru Strazbura. 

Nastavak na Kurir...

KRVAVA DRAMA U STRAZBURU: Napadač pobegao, 3 mrtvih

Izvor: Mondo, 12.Dec.2018

Francuska policija je u velikoj poteri za napadačem koji je u Strazburu, u pucnjavi nedaleko od Božićnog bazara, ubio najmanje tri osobe, a 12 ranio...Foto: Beta/AP Photo/Jean-Francois Badias..Visoki zvaničnik Vlade Francuske rekao je da je pet ljudi privedeno tokom policijske potrage, ali da je...

Nastavak na Mondo...

Privedeni majka, otac i braća napadača iz Strazbura

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Dec.2018

PARIZ - Francuska policija privela je majku, oca i dva brata napadača iz Strazbura koji je otvorio vatru na posjetioce Božićnog vašara i ubio tri osobe, rekli su izvori bliski istrazi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.