Dometi domaće odbrambene industrije pred očima sveta

Izvor: RTS, 24.Jun.2019, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dometi domaće odbrambene industrije pred očima sveta

Najnoviji dometi domaće odbrambene industrije domaćoj ali i svetskoj javnosti biće predstavljeni na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019", koji počinje sutra i traje do petka.
Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović rekao je za RTS da se sajam, za 15 godina koliko postoji, mnogo promenio i da ima mnogo više izlagača.  

Kako kaže, tajming nije baš najbolji pošto je prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedelje bio sajam u Parizu, a ove nedelje je u Moskvi. Međutim, sajam u Beogradu je ipak privukao pažnju, što govori o poziciji srpske odbrambene industrije na tržištu, poručio je Miloradović.  
Navodi da je primarni zadatak srpske odbrambene industrije da opremi Vojsku Srbije najsavremenijim sistemima.  
Ističe da se u ovom trenutku dešava opremanje pešadijskih jedinica novom generacijom oklopnih borbenih vozila, streljačkim naoružanjem, optoelektronskim sistemima, raznim vrstama nove municije.
"Zatim, najsavremenijim artiljerijskim sistemima sa visokim nivoom automatizacije, sa vođenim raketama. To je nešto što značajno podiže sposobnost naše artiljerije", kaže Miloradović i dodaje da sledi modernizacija oklopnih borbenih vozila i tenkova. 
Prema njegovim rečima, vojska je imala dug period zaostajanja iz raznih razloga, ali Ministarstvo i država čine napore da se na najefikasniji mogući način to stigne i da budemo na nivou zbivanja u regionu. 
Kaže da Srbija računa na sopstvenu odbrambenu industriju i da je to tradicija duga skoro dva veka. 
Pokrovitelj sajma "Partner 2019" je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, suorganizator JP "Jugoimport SDPR", a izvršni organizator "Beogradski sajam".
Na sajmu će nastupiti 128 izlagača, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva. Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Nemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina – Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka Republika, Belorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRPSKA VOJSKA DOBIJA NOVA OKLOPNA VOZILA! Stiže i municija, a moćno srpsko oružje će ceo svet gledati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2019

Najnoviji dometi domaće odbrambene industrije domaćoj ali i svetskoj javnosti biće predstavljeni na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019", koji počinje sutra i traje do petka...Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović rekao je da se sajam, za 15 godina koliko postoji, mnogo promenio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

[PRVE FOTOGRAFIJE] Prvi H145M u Srbiji

Izvor: TangoSix.rs, 25.Jun.2019, 08:49

Nakon „prvih fotografija“ najnovijeg helikoptera za srpsko RV i PVO u Parizu, danas vam donosimo istu kategoriju sadržaja. Upoznajte izbliza H145M „14501“.. Kako smo prvi javili, „501“ je zvanično prvi Erbasov helikopter za Vojsku Srbije koji je sleteo u našu zemlju i to upravo zbog promocije...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.