Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DROGIRANJE U SANITARNIM USLOVIMA" Pariz dobija salu za konzumiranje narkotika

U Francuskoj, u Parizu, u petak će biti otvorena prva sala namenjena narkomanima, gde će moći da se drogiraju u dobrim sanitarnim uslovima.Ovu inicijativu pozdravile su brojna udruženja u Francuskoj, ali je naišla na osudu desnice.

Ministarka zdravlja Marisol Turen i gradonačelnica Pariza An Idalgo posetile su danas "salu za konzumiranje droge uz minimalni rizik" u bolnici Laribuazijer, u pariskom kvartu koji je najviše pogodjen problemom toksikomanije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Francuska se tako pridružila Nemačkoj, Austriji, Kanadi, Španiji, Danskoj, Luksemburgu, Norveškoj, Holandiji i Švajcarskoj, zemljama u kojima je otvaranje ovakvih prostorija bilo efikasno.

Prostor od 450 kvadratnih metara biće otvoren svakog dana od 13.30 do 20.30. Dnevno će moći da primi do 100 punoletnih korisnika kojima su na raspolaganju usluge lekara, bolničarki, edukatora, socijalnih radnika i radnika bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.