Izvor: Radio 021, 19.Jun.2019, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: U inat Trampu, kupio gradić i preimenovao ga u "Gej Hel"

Jutjub zvezda Ilaja Denijel kupio je američki gradić Hel i preimenovao ga u Gej Hel, dopustivši da se u njemu vijore samo zastave duginih boja u znak protesta protiv odluke predsednika Donalda Trampa da američkim ambasadama zabrani da kače zastave LGBT zajednice tokom Meseca ponosa.

Kalifornijski komičar i reper pod pseudonimom "Lil Phag" objavio je na Tviteru fotografiju ispred znaka na ulazu u grad na kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << piše "Dobrodošli u Gej Hel, histerični grad u Mičigenu".

"Od danas sam vlasnik Hela u Mičigenu, kupio sam ceo grad", tvitnuo je s profila koji ima 600.000 pratilaca. "Moj prvi potez kao vlasnika bila je promena imena grada u Gej Hel, Mičigen. Jedine zastave koje se smeju vijoriti su zastave LGBTQ zajednice", dodao je on.

Bela kuća nije dopustila američkim ambasadama da okače zastave duginih boja, što je podstaklo neka diplomatska predstavništva i državne guvernere da objave fotografije kancelarija ukrašene zastavama duginih boja.

Portparolka državnog sekretara Majka Pompea, koji se protivi istopolnim brakovima, potvrdila je zabranu prošle nedelje.

"Stav države je da se s jarbola mogu vijoriti samo američke zastave", rekla je Morgan Ortagus na konferenciji za novinare.

Kompanija za prodaju nekretnina Re/Max oglasila je prodaju Hela za 900.000 dolara.

Danijel je na jedan dan u 2017. postao gradonačelnik Hela i u jednom od turističkih pamfleta objavio da je zabranjen ulazak heteroseksualcima.

"Želimo da zabranimo dolazak u naš grad heteroseksualnim pretnjama protiv kojih se borimo", napisao je tada na Tviteru komičar i Jutjuber. "Heteroseksualci koji dolaze u naš grad se razmnožavaju, imaju više heteroseksualne dece koja mogu da preuzmu naša zakonita gej radna mesta ... Hvala vam na saradnji u ovim teškim vremenima, zajedno ćemo opet učiniti Hel velikim", napisao je Danijel.



Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kupio je ceo grad i preimenovao ga u GEJ HEL: Sve je to uradio u INAT TRAMPU

Izvor: Blic, 19.Jun.2019

Jutjuber Ilajdža Danijel kupio je gradić Hel u Mičigenu u znak protesta zbog zabrane administracije predsednika Donalda Trampa da se na američke ambasade postave zastave u bojama duge, simbol LGBT zajednice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.