Rumuni (ni)su rekli svoje: Referendum o zabrani GEJ BRAKOVA PROPAO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2018, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumuni (ni)su rekli svoje: Referendum o zabrani GEJ BRAKOVA PROPAO!

Na biračka mesta izašlo svega 20,41 odsto glasača!

Dvodnevni referendum u Ruminiji, na kojem su glasači odlučivali o ustavnoj izmeni prema kojoj bi porodica bila definisana kao zajednica muškarca i žene, čime bi bio zabranjen istopolni brak, nije uspeo jer nije izašao dovoljan broj glasača.

Centralna izborna kancelarija saopštila je, po zatvaranju birališta, da je na referendum o ustavnom amandmanu izašlo 20,41 odsto registrovanih glasača, ali je bilo neophodno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da izađe najmanje 30 odsto da bi referenim bio važeći, prenela je agencija AP.

Neusvojeni amandman trebalo je da izmeni definiciju porodice u rumunskom ustavu, tako da bi se brak, umesto zajednice "supružnika", definisao kao zajednica "muškarca i žene".

Rumunska pravoslavna crkva je podržala taj amandman.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.