Premijerka sa studentima o Titu, Kosovu, gej pravima VIDEO

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka sa studentima o Titu, Kosovu, gej pravima VIDEO

U samom srcu ovog univerzitetskog grada nalazi se najpoznatiji debatni klub na svetu.

Oksford union postoji skoro 200 godina. Održati predavanje na njemu velika je privilegija.

U drustvu najznačajnijih svetskih mislilaca, političara, glumaca poput Klinta Istvuda, Morgana Frimena nasla se srpska premijerka.

U obilasku zgrade sagrađene sredinom 19. veka susrela se i sa studentima poreklom iz Srbije.

Kada je konačno sela pred studente usledio sto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi englezi rekli hard talk. Pitanja od Tita, preko Kine do gej prava...

“Znam da odrastati kao gej u Srbiji može da bude veoma teško. Ja sam imala sreže jer sam imala punu podršku svoje porodice i prijatelja i nikada se nisam osetila diskriminisanom ni na koji način. Ja sam prva žena premijer u istoriji Srbije, prvi gej premijer na balkanu i jedan deo vladajuće koalicije nije glasao za mene zbog činjenice što sam gej, ali sa tim moraš da se suočiš kad si u poziciji na kojoj menjaš zemlju.

Šta mislite o Titu?

“Moje mišljenje ja da je to bio pozitivan period naše istorije. To je bilo vreme mira i stabilnosti i prosperiteta i Jugoslavija je bila rol model ne samo za istočnoevropske, već i za centralne zemlje. Tada je Jugoslavija viđena kao zemlja koja bi trebalo da bude jedan od osnivača evropske unije tako da period titove vladavine gledam pozitivno”, kazala je premijerka Brnabić.

Jednočasovno predavanje pred oksfordskim studentima premijerka je zaključila da je kontradiktorno to što o evropskoj uniji bolje misljenje imaju one zemlje koje nisu članice nego one koje su u njoj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.