Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LGBT organizacija: Parada ponosa u subotu, 29. juna u Beogradu

Gej-lezbejski info centar (GLIC) najavio je da će u subotu, 29. juna organizovati petu po redu paradu "Ponos Srbije" u Beogradu sa koje će kako se navodi, "LGBTI osobe i njihovi prijatelji pozvati na hitno pravno regulisanje istopolnih partnerstava i povećanje budžetskih davanja za rad LGBTI organizacija civilnog društva".

Organizatori su u saopštenju najavili da će tokom šetnje centrom Beograda zatražiti i "sistemsku depatologizaciju trans identiteta i povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dostupnosti hormonske terapije" kao i "senzibilizaciju zaposlenih u javnim institucijama za rad sa LGBTI osobama".

Skup pod sloganom "Borba još uvek traje – Pridruži se" počeće u 11 časova u Pionirskom parku. Manifestacijom će kako se navodi, biti obeleženo 50 godina od Stonvolske pobune, kada se 1969. godine LGBT zajednica u Njujorku pobunila protiv policijske torture.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.