Izvor: Piplmetar.rs, 22.Sep.2022, 18:47

Katolička crkva dolazi sa kontaktnom tačkom za LGB osobe, mogu su i blagoslovi

Biskupi žele da strukturalno usidre pastirsku brigu i vođenje homoseksualnih osoba unutar Flamanske katoličke crkve. U tu svrhu su uspostavili kontakt tačku „Homoseksualnost i vera“. Takođe će postojati smernice za molitvene proslave za blagoslov gej veze.
Pastirska pažnja se fokusira, između ostalog, na same homoseksualne osobe. „Želimo da ostanemo blizu ptice na ponedeljak složenom putu prepoznavanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << prihvatanja i pozitivnog doživljaja njihove orijentacije“, rekli su episkopi. Nadalje, pažnja se poklanja i njihovoj porodici i rodbini, ali i širem društvu i crkvenoj zajednici, „jer bolji uvid može obezbediti bolju integraciju“.
Više je seksualna seksualna seksualna seksualna zajednica u zajednici. da strukturalno usidre pastirski angažman. Zbog toga je Vili Bombeek, bivši portparol katoličkog obrazovanja u Flandriji, imenovan za koordinatora. „Pored toga, svaka eparhija će se imenovati nekoga ko će pružiti isti pastirsku pažnju u kontekstu eparhijskog porodičnog pastorala“, zvuči.
Upadljivo je da će postojati i smernica za seksualne molitve službe za posluge. odnosima. „Često se to već dešavalo na lokalnom nivou, ali mnogi sveštenici nisu znali kako da organizuju te proslave. Dakle, sada postoji struktura. Mislim da je zaista revolucionarno i neviđeno u drugim zemljama da crkva tako otvoreno govori na papiru“, rekao je Bombeek. „Za mnoge LGB osobe izuzetno je važno da svoju ljubav jedni prema drugim slavama pred Bogom, zajedno sa svojom porodicom.“
O crkvenom venčanju između dva ne može govoriti ženama , naglašava Bombeek. „U crkvenom venčanju postoji tradicija muško-ženskog u cilju rada. Ali Katolička crkva u Flandriji je bila svesna d
Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.