Istraživanje: Muškarci koji imaju dečka skloniji homoseksualizmu

Izvor: Njuz.net, 06.Sep.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Muškarci koji imaju dečka skloniji homoseksualizmu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeRedovni seksualni odnosi muškarca sa muškarcem povećavaju šansu da neko od njih postane gej

SREMSKA KAMENICA, 6. septembar 2013, (Njuz) – Istraživanje Instituta za seksualni bihejviorizam iz Sremske Kamenice utvrdilo je da su muškarci skloniji homoseksualizmu ukoliko imaju ili su imali momka.
Kako tvrde naučnici sa ovog institute, 100 odsto muškaraca koji su trenutno u vezi sa osobom istog pola pokazuje znake homoseksualnog ponašanja.
- Naši rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << su isti za sve socijalne grupe, bez obzira na njihov materijalni položaj, obrazovanje, religijsku pripadnost ili boju kože. Mnoge dileme vezane za seksualno opredeljenje muškaraca su otklonjene i sada možemo sa sigurnošću tvrditi da su muškraci koji spavaju sa drugim muškarcima skloniji homoseksualnom ponašanju od drugih – kaže Stanko Mirković iz Instituta.
Po njegovim rečima, razlozi za ovakvo ponašanje su čisto biološke prirode.
- U mozgu muškarca koji se zaljubi u drugog muškarca ili ima redovne seksualne odnose sa njim dolazi do promena i izgledi da on postane gej rastu. Ukoliko ovakav odnos potraje, promene su toliko intenzivne da za takvu osobu definitivno možemo reći da je homoseksualac – kaže ovaj naučnik.
Interesentna činjenica je da se potpuno suprotni rezultati dobijaju kada su žene u pitanju. Naime, istraživanje je pokazalo da žene koje su u vezi sa muškarcima ne pokazuju gotovo nikakve homoseksualne sklonosti. Naučnici za sada nemaju objašnjenje za ovu pojavu, ali smatraju da su opet biološki razlozi u pitanju i najavljuju formiranje istraživačkog tima koji će dati odgovore na ovo pitanje.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.