Gej kandidat za predsednika SAD: Ne bih bio prvi u Beloj kući

Izvor: B92, 17.Jun.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej kandidat za predsednika SAD: "Ne bih bio prvi u Beloj kući"

Jedan od kandidata na predstojećim izborima za predsednika SAD Pit Butidžedž (37) ne samo što bi mogao da postane najmlađi predsednik u istoriji te zemlje, već i prvi predsednik koji je otvoreno priznao da je homoseksualac, a on sam ističe da veruje da ne bi bio prvi predsednik homoseksualac.

On je u intervjuu za televizijski kanal HBO, upitan o kritikama da je "premlad, previše liberalan i previše gej" da bi bio prvi čovek države, odgovorio da će objasniti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde želi da vodi državu, prenosi CBS njuz.

"Ljudi će birati osobu koja će biti najbolji predsednik. I imali smo odlične predsednike koji su bili mladi, imali smo odlične predsednike koji su bili liberalni. Pretpostavljam da smo verovatno imali odlične predsednike koji su bili homoseksualci", odgovorio je Butidžedž.

Prema njegovim rečima, gotovo je izvesno da je i pre njega bilo predsednika homoseksualaca, ali da to nisu otvoreno pokazivali i da su svi sem dvojice bili venčani sa ženama.

Prema studiji pravnog fakulteta u Kaliforniji iz 2018. godine, u SAD je 4,5 odsto populacije LGBT populacija. "Moj radar za homoseksualnost ne radi tako dobro u sadašnjosti, a kamoli retroaktivno. Ali može samo da se pretpostavlja da je to slučaj", rekao je Butidžedž.

Butidžedž, koji je inače gradonačelnik grada Saut Bend u Indijani, deklarisao se kao homoseksualac 2015. godine, pre nego što je drugi put izabran za gradonačelnika. Kako se navodi, on je u braku sa nastavnikom u srednjoj školi Čestenom Glezmanom, koji će postati prvi džentlmen ukoliko Butidžedž pobedi na predsedničkim izborima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KANDIDAT ZA TRAMPOVO MESTO ŠOKIRAO AMERIKU: Neću biti prvi gej na mestu predsednika SAD!

Izvor: Kurir, 17.Jun.2019

Jedan od kandidata na predstojećim izborima za predsednika SAD Pit Butidžedž (37) ne samo što bi mogao da postane najmlađi predsednik u istoriji te zemlje, već i prvi predsednik koji je otvoreno priznao da je homoseksualac, a on sam ističe da veruje da ne bi bio prvi gej predsednik.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.