Džejk Džilenhol i Hit Ležer nisu bili prvi izbor za film Planina Broukbek

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2018, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejk Džilenhol i Hit Ležer nisu bili prvi izbor za film "Planina Broukbek"

Kada se pre 13 godina pojavio u bioskopima, drama "Planina Broukbek" podigla je ogromnu prašinu u javnosti upravo zbog priče kaubojskog gej para koji su glumili Džejk Džilenhol i Hit Ležer.

Ovim ulogama Džejk i Hit su stekli veliku slavu iako su i pre toga bili veoma angažovani u svom poslu, kao i nominacije od kojih je svakako najznačajnija ona za Oskara.

Ipak, malo je ko je prvobitno trebalo da učestvuje u ovom filmu.

Što se tiče režije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << to je bio kontroverzni reditelj Gas Van Sant.

"Niko nije hteo da radi taj film. Ja sam se prihvatio toga i hteo sam jaku glumačku postavu. Mislio sam da nam trebaju stvarno poznati glumci kako bismo to izveli. To nije išlo. Pitao sam sve uobičajene prve izbore - Leonarda Dikaprija, Breda Pita, Meta Dejmona, Rajana Filipea... Svi su odbili", otkrio je.

Kako kaže, danas bi drugačije birao glumce - ne bi se fokusirao na zvezde već na manje poznate umetnike.

Ipak, na kraju je Gas odustao od ovog angažmana, a posao reditelja oberučke je prihvatio Ang Li koji je angažovao Hita Ledžera i Džejka Džilenhola.

Autor: B92
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.