Izvor: N1 televizija, 18.Sep.2021, 17:12

U Beogradu održana Parada ponosa „Beograd Prajd 2021“

U Beogradu je održana Parada ponosa "Beograd Prajd 2021". Ove godine, sloganom “Ljubav je Zakon” organizatori i učesnici Prajda ukazali su na ključne zahteve Beograd Prajda koji se odnosi na usvajanje Zakona o istopolnim zajednicama. Posle uvodnog programa, šetnja je krenula iz Prajd parka (parka Manjež) trasom: Nemanjina (do Vlade Srbije), Kneza Miloša, Kralja Milana, preko Trga Nikole Pašića i ponovo do Manježa, gde je održana žurka.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miletić: Dobili smo obećanje – dogodine Zakon o istopolnim zajednicama

Izvor: N1 televizija, 18.Sep.2021

Član Organizacionog odbora Beograd Prajda Goran Miletić izjavio je da je dobio obećanja da će Zakon o istopolnim zajednicama biti usvojen do Europrajda, koji se održava u Beogradu 17. septembra 2022. godine.

Nastavak na N1 televizija...

Prajd u deset slika: LGBT zastave u glavnom gradu Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2021

Pod sloganom "Ljubav je zakon", učesnici Prajda održali su protestnu šetnju centrom Beograda, sa zahtevom da se unaprede prava LGBTI+ zajednice u Srbiji. Glavni zahtev Prajda 2021. je usvajanje Zakona o istopolnim zajednicama.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.