Izvor: Beta, 18.Nov.2018, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijski časopis za venčanja stavio katanac na vrata zbog ignorisanja gej parova

Jedan australijski specijalistički časopis za venčanja stavio je katanac na vrata jer, iako su pre godinu legalizovani gej-brakovi, nije hteo da objavljuje članke o istopolnim parovima, te je ostao bez prihoda od reklama.Osnivači časopisa "Vajt" (White - belo), Luk i Karla Barel, objasnili su da su izbegavali istopolne brakove jer "ne žele da izazovu društveni, politički ili pravni rat".U oproštajnom "blog postu", objavljenom u subotu, naspisali su da su zbog svog stava bili pod napadom aktivista i prisiljeni da "izaberu stranu", te ih je napustilo nekoliko oglašivača i časopis "više nije ekonomski održiv".Krajem 2017. godine, australijski poslanici su legalizovali homoseksualni brak posle društvene rasprave koja je pokazala široku podršku javnosti toj promeni.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Časopis za venčanja se ugasio zbog ignorisanja gej parova

Izvor: Radio 021, 19.Nov.2018, 08:20

Jedan australijski specijalistički časopis za venčanja stavio je katanac na vrata jer, iako su pre godinu legalizovani gej-brakovi, nije hteo da objavljuje članke o istopolnim parovima, te je ostao bez prihoda od reklama...Osnivači časopisa "White", Luk i Karla Barel, objasnili su da su izbegavali...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.