Uklanja se rastinje uz prugu, paziti stoku i pčele

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2019, 03:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklanja se rastinje uz prugu, paziti stoku i pčele

"Infrastruktura železnice Srbije" počeće od danas redovno suzbijanje vegetacije Hemijskim vozom duž pruga širom Srbije, najavljeno je iz tog preduzeća.

Hemijsko suzbijanje vegetacije trajaće do juna, a "hemijski voz" proći će duž oko 3.200 kilometara srpskih pruga, odnosno gotovo svih pruga u Srbiji i uništavati rastinje na udaljenosti do šest metara od koloseka, navodi se u saopštenju "Infrastrukture".

Obezbeđene su potrebne količine herbicida, a supstance >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojima će se uklanjati rastinje duž pruga nije opasno po zdravlje ljudi.

Na prostoru od po deset metara sa svake strane koloseka zabranjena je ispaša stoke i korišćenje osušene trave sa ovog prostora za njenu ishranu, a upozoravaju se i pčelari da tokom hemijskog tretiranja vegetacije duž pruge zaštite svoje košnice, koje se nalaze u ovoj zoni, ukazuje se u saopštenju.

Hemijski voz u prvih osam dana suzbijaće vegetaciju na sledećim prugama:

25. april – pruge Subotica – Kelebija – državna granica i Subotica – Horgoš – državna granica;

26. april – pruga Subotica – Vrbas – Sombor;

27. april – pruga Sombor – Bogojevo – Karavukovo Bač – Karavukovo – Gajdobra – Sajlovo Rasputnica – Novi Sad

28. april – Novi Sad – Rimski Šančevi – Žabalj – Rimski Šančevi – Kać – Orlovat – Zrenjanin Fabrika – Zrenjanin

29. april - Zrenjanin – Kikinda – državna granica – Kikinda – MSK Kikinda;

30. april – Kikinda – Banatsko Miloševo, Senta – Banatsko Miloševo – Zrenjanin;

01. maj – Zrenjanin – Zrenjanin Fabrika – Sečanj – Vršac

02. maj – Vršac – državna granica - Vršac – Bela Crkva - Vršac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hemijski voz od danas uklanja rastinje duž pruga

Izvor: Radio 021, 25.Apr.2019

"Infrastruktura železnice Srbije" počeće od danas, 25. aprila redovno suzbijanje vegetacije hemijskim vozom duž pruga širom Srbije, najavljeno je u tom preduzeću...Hemijsko suzbijanje vegetacije trajaće do juna, a "hemijski voz" proći će duž oko 3.200 kilometara srpskih pruga, odnosno gotovo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.