Poziv poljoporivrednicima iz Vlasotinca da se prijave za subvencije

Izvor: JužneVesti.com, 20.Sep.2021, 11:54

Poziv poljoporivrednicima iz Vlasotinca da se prijave za subvencije

Pčelari, stočari, vinogradari i voćari koji žive na teritoriji opštine Vlasotince do 1. oktobra moći će do da se prijave kako bi od Opštine dobili podsticajna sredstva. Na javnom pozivu za dobijanje subvnecija mogu konkurisati samo poljoprivrednici koji imaju registorvana domaćinstva, a iz opštinske kase za tu namenu biće izdvojeno preko 7 miliona dinara.

Najviše novca, tri miliona, izdvojeno je za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pčelarstvo. Podsticaj će iznositi 80% od vrednosti investicije, a za svaku košnicu pčelari će dobiti po 500 dinara. Do 80% vrednosti investicije dobiće i ovčari i kozari, a svaki poljoprivrednik najaviše će moći da kupi do 10 grla.

Izvršiće se javna nabavka 100 komada umatičenih kvalitetnih priplodnih muških i ženskih grla. Raspodela poljoprivrednim gazdinstvima biće obavljena prema raspisanom konkursu. Dodeljivaće se po devet ženskih priplodnih grla i jedno muško grlo iste rase po jednom poljoprivrednom gazdinstvu - navodi se u saopštenju.

Iz Opštine Vlasotince subvencionisaće i kupljeni sadni materijal voća i vinove loze, a najviše novca koliko će moći da dobiju poljoprivrednici čiji zahtevi budu prihvaćeni je 40.000 dinara.

Javni poziv raspisan je i regres za reproduktivnog materijala za veštačko osemenjivanje svinja (800 dinara) i goveda (1200 dinara). Isplata će se vršiti se po redosledu podnošenja zahteva, odnosno do utroška planiranih sredstava ili do kraja kalendarske godine.

Sve detalje oko same prijave i šta je sve neophodno od dokumentacije za konkurse, zainteresovani poljoprivrednici mogu naći na sajtu Opštine Vlasotince.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.