Izvor: MozzartSport.com, 06.Jun.2020, 20:35

Marko Mirić: Vratili smo Borac u Evropu, a nismo dobili ni marku šest meseci

Iskusni krilni fudbaler slobodan u izboru nove sredine, gleda ka Superligi, a u međuvremenu traži naplatu dugovanja u Banjaluci

Cilj je ostvaren. Na terenu je sve funkcionisalo prema zamislima, igrači i stručni štab Borca vratili su klub iz Banjaluke na UEFA mapu posle sedam godina, međutim, izgleda da u glavnom gradu Republike Srpske nisu baš tekli med i mleko i da je uprava zaboravila da nagradi glavne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protagnosite plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Svedoči o tome slučaj Marka Mirića, iskusnog krilnog veziste, koji ukazuje da se uprava Borca nekorektno ponela ne samo prema njemu, već i prema ostalim fudbalerima iz sastava trenera Vlada Jagodića.

Godinu dana sam proveo u Borcu, prvih šest meseci sve je bilo u redu, da bi zatim nastali problemi. U poslednje vreme čelnici su plasirali priču kako fudbaleri mimo volje kluba, na svoju ruku, odlaze iz Banjaluke, ali je priča totalno drugačija“, odmotava klupko iskusni krilni vezista u razgovoru za MOZZART Sport.

Prema njegovim rečima, finansije su glavni problem. Očigledno, nerešiv.

„Nismo primili nijednu jedini marku u 2020. Šest meseci funkcionali smo bez uplate. A to se vešto krije od javnosti, prebacuje se lopta na drugu stranu, iz meni nepoznatih razloga. Krive se igrači da su samovoljno odlazili kućama tokom pandemije, a zanemaruje ili skriva činjenica da nismo isplaćeni. Niko od nas. Pošto nijedan igrač ne govori šta se dešava, rešio sam da kažem istinu. Napustio sam Borac 6. maja, dan pre toga tražio da mi se isplati nagomilani dug, rukovodioci su se oglušili o zahtev, pa sam jednostrano raskinuo ugovor. Sad čekam da mi novac legne na račun“.

Mirić je prošlog leta stigao u Borac posle epizode u Belgiji, odigrao 18 od moguće 22 utakimce pre proglašenja pandemije i definitivnog kraja prvenstva.

Slobodan sam u izboru nove sredine, imam „čiste“ papire od 8. maja. Štiti me pravilo FIFA po kome igrač, ukoliko mu dva meseca ne legne plata, a pritom je stranac, automatski može da traži i dobije raskid saradnje. Samo želim ono što mi se duguje. Ne znam zašto nismo mogli lepo da sednemo za sto. Ako smo mi igrači i treneri ispunili cilj koji je uprava pred nas postavila, a to je plasman u Evropu, ne razumem zašto je problem da druga strana ispoštuje dogovor. Ljudi se vešto kriju i prebacuju odgovornost. Pritom, znaju da smo sve uradili bez dinara. Imali smo skoro savršene rezultate. Uz malo sreće, mogli smo da budemo prvaci Premijer lige Bosne i Hercegovine, da smo u derbiju savladali Sarajevo zakuvali bismo šampionsku trku i posle proglašenja kraja prvenstva, usled pandemije virusa korona, doneli titulu klubu“.

Osim Marka Mirića, ugovori su istekli još Srđanu Vujakliji i Vladimiru Volkovu, dok je još jedan Srbin u Borcu, Marko Jovanović, produžio saradnju na još tri godine. Mirić se u međuvremenu vratio za Beograd i trenutno razmatra opcije za nastavak karijere. Verovatno u Superligi.

Mlađoj generaciji prioritet je odlazak u inostranstvo. Ja sam rešio da idem kontra putem. Da se vratim u Srbiju, budem češće uz porodicu, kćerka bi trebalo od jeseni da krene u školu, imam 33 godine... Gledaću da nađem superligaški klub koji gaji ambicije da se plasira u Evropu, pa da polako privodim priču kraju“, iskreno će Marko Mirić.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.