ZVER IZ KOMŠILUKA: Pravosuđe tragalo za NEONACISTOM I PEDOFILOM, on se skrivao u Šumadiji i gajio pčele

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 08:24

"ZVER" IZ KOMŠILUKA: Pravosuđe tragalo za NEONACISTOM I PEDOFILOM, on se skrivao u Šumadiji i gajio pčele

Uhapšen je i određen mu je ekstradicioni pritvor.

Belgijanac Erik Lamer (60) do hapšenja po poternici iz domovine zbog napastvovanja devojčice u Srbiji se nije krio, već je živeo u selu Velikom Krčmaru kod Rače, jer za njim belgijsko pravosuđe nije ni tragalo!

Da se "jedan od najtraženijih begunaca", sumnjičen za pedofiliju, ali i povezivan sa ekstremnim desničarskim organizacijama u ovoj kraljevini, nije skrivao, potvrđuju i računi koji su stizali na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegovo ime nakon što je kupio kuću u Velikom Krčmaru, a zatim tu nekretninu, kao i struju preveo na sebe. Naime, mediji su imali uvid u njegov račun za struju, pristigao na kućnu adresu posle njegovog hapšenja.

Na računu ćirilicom piše njegovo ime - Eric Yves Emmanuel Lammers. A brojilo nije mogao da prevede na sebe bez vlasničkog papira kuće, koju je navodno platio 10.000 evra, što znači da je kupovinu regulisao pred srpskim državnim organima.

Redovno se, kao stranac, pod pravim imenom i sa originalnim dokumentima prijavljivao nadležnoj policijskoj stanici. Time je njegovo ime ulazilo u sistem i da je kojim slučajem bio na crvenoj poternici, odmah bi se znalo. Angažovao je knjigovođu za vođenje poslovnih knjiga jer je imao firmu za proizvodnju kajli, koje je plasirao u inostranstvo, navodno i na tržište domovine. Postao je član lokalnog udruženja pčelara. Čak je sa jednim pčelarom planirao da med izvoze u Belgiju, pa su iza Lamerove kuće u Velikom Krčmaru sazidali prostorije u kojima su nameravali da pakuju ovaj pčelinji proizvod.

Koliko je bio ozbiljan, govori i činjenica da je veterinarska inspekcija kontrolisala kvalitet njihovih proizvoda i dobili su sertifikat za proizvod. U ovom selu nadomak Rače planirao je da započne zajednički život sa svojom devojkom, Marokankom, koja ga je nekoliko puta posećivala u Srbiji.

Lamer je u Srbiji iskoristio sve mogućnosti slobodnog čoveka jer belgijsko pravosuđe, koje ga sada tereti za krivična dela protiv polnih sloboda, nije ni tragalo za njim. Poternica za Lamerom raspisana je tek pre mesec dana, a zašto ranije nije aktivirana, zasad nije poznato. Proverom u sistemu odmah je utvrđeno da je ušao u Srbiju, kao i na kojoj je adresi u selu Veliko Krčmare prijavljen.

Lamer se sada potražuje jer su navodno on i njegov otac Moris bili prisutni kada je silovana jedna devojčica, a ništa nisu preduzeli da spreče seksualni zločin. Ono što međutim javnosti nije poznato jeste kada je bio taj zločin, jer je Lamer 2012. godine u Belgiji oslobođen optužbi da je seksualno napastvovao devojčicu, usled nedostatka dokaza. Po toj presudi, kao slobodan čovek vratio se u Srbiju, gde je inače po poternici Belgije hapšen i 2008. godine, kada se za njim tragalo zbog optužbi da je napastvovao ćerku svoje nekadašnje devojke. Posle tog prvog hapšenja u Srbiji, u ekstradicionom pritvoru je bio skoro godinu dana i izručen je domovini, da bi se uskoro ponovo obreo na slobodi i vratio u Šumadiju.

Erik Lamer je, prema pisanju belgijskih medija, jedan od najopasnijih kriminalaca i bivši pripadnik ekstremne desničarske nacističke organizacije "Vestland nju post" (WNP). U gangsterskim krugovima ima nadimak Zver, a 1991. osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistva dva juvelira, oca i sina, koji su trgovali dijamantima u Antverpenu. Međutim, u zatvoru je bio samo do 2002, kada ga je Vrhovni sud Belgije pomilovao i pustio na slobodu.

Mediji u Belgiji navode i da je Lamer u ranoj mladosti bio povezivan sa mafijaškom bandom zvanom "Brabantske ubice", koja je odgovorna za seriju krvavih pljački u belgijskoj provinciji Brabant između 1982. i 1985. godine. Tada je u nekoliko razbojništava, pre svega u robnim kućama, ubijeno čak 28 ljudi, a 22 osobe su ranjene, ali nijedan član ove bande nikad nije uhvaćen niti procesuiran.

Erik Lamer je u samici u ekstradicionom pritvoru u Petrovcu. Pojedini mediji naveli su da je vest da je u zatvor stigao čovek koga u Belgiji optužuju za napastvovanje devojčice izazvala bes stanovnika regionalnog zatvora. Uprava zatvora je, uz bezbednosnu procenu PU "Kragujevac", preduzela sve neophodne mere kako bi se Lameru obezbedio siguran smeštaj do okončanja ekstradicionog pritvora.

Lamer se, inače, žalio na rešenje o određivanju ekstradicionog pritvora, ali je odbijen.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.