Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2020, 11:57

UDS traži veću slobodu kretanja za pčelare

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) zatražila je danas od nadležnih da tokom vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa pčelarima, posebno onima koji su stariji od 65 godina, maksimalno olakšaju dobijanje dozvola za kretanje.

Navodeći da u Srbiji postoji oko 165.000 pčelinjih zajednica sa oko 900.000 košnica, iz UDS-a su ocenili da je "jasno da njihovo neadekvatno tretiranje može dovesti do katastrofalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posledica, ugroziti proces oprašivanja i dovesti i do smanjenja proizvodnje hrane".

"Kvalitetno rešenje koje neće ugroziti zdravlje građana, sigurno se može pronaći i apelujemo na nadležne da to učine što pre", navela je UDS u saopštenju i dodala da je 35 odsto pčelara starije od 65 godina.

Ujedinjenu demokratsku Srbiju čine organizacija Srbija 21, Vojvođanski front predvođen Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.