Nacističke i druge grafite na vrtiću vaspitači prekrili crtežima prirode

Izvor: JužneVesti.com, 11.Avg.2020, 12:25

Nacističke i druge grafite na vrtiću vaspitači prekrili crtežima prirode

Natpise sa kukastim krstom, oznakom SS jedinica i druge grafite na vrtiću "Slavuj", koji se nalazi u blizini Medicinskog fakulteta u Nišu, vaspitačice i vaspitači ove predškolske ustanove prefarbali su i sada zidine vrtića krase crteži cveća, leptira, bubamara, pčela i trave.

Da deca treba da rastu i uživaju u lepotama ovog sveta trude se vaspitači i vaspitačice vrtića "Slavuj" koji je nedavno bio naružen natpisima koje ne bi trebalo nigde da osvanu, a ponajmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na mestu gde mališani treba da budu srećni.

Naptise sa kukastim krstom, oznakom Hitlerovih SS jedinica i drugi su prošlost, a sada je na zidovima ovog vrtića mali pogled na prirodu.

Neki čudni natpisi ili ružne šare umeju da nas rastuže i vrtić nam pokvare... Vaspitači vredni, umetnici pravi, uz vesele boje i ljubavi pune vreće, čine da zidovi postanu mala oaza sreće - na ovaj način je borbu protiv grafita označio vrtić "Slavuj".

Ovo nije prvi put da vrtići u Nišu budu na meti vandala, pa su nepoznati počinici prijavljeni policiji nakon što su naružili vrtić "Petar Pan" u Duvaništu.

Neki čudni natpisi ili ružne šare umeju da nas rastuže i vrtić nam pokvare... Vaspitači vredni, umetnici pravi 💪💪💪 uz...

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaspitači i deca u Nišu prekrečili nacističke natpise i simbole na zidovima vrtića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Avg.2020

Kukaste krstove, oznake nacističkih SS jedinica i druge grafite na zidovima vrtića "Slavuj" u neposrednoj blizini Medicinskog fakulteta u Nišu, prefarbale su vaspitačice i vaspitači sa decom. Umesto ružnih natpisa i žvrljotina na zidovima se od 11. avgusta nalaze crteži cveća, leptira, bubamara,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.