Pas učestvovao u lovu na Bin Ladena

Izvor: S media, 05.Maj.2011, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas učestvovao u lovu na Bin Ladena

Neustrašivi četvoronožni ljubimac pridružio se američkim specijalcima u napadu na tajno skrovište Osame bin Ladena. Privezan za marinca koji se konopcem spuštao iz helikoptera, ovaj se pas, prekriven neprobojnim pancirnim odelom, među prvima obrušio na neprijateljske položaje.

Iako je istreniran prvenstveno za detektovanje eksploziva, simpatičan crni pas uspešno je "obavio zadatak" i prilikom likvidacije najtraženijeg svetskog teroriste >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Osame bin Ladena. Kako piše britanski časopis "San", neustrašivi četvoronožni ljubimac pridružio se američkim specijalcima u napadu na hacijendu šefa Al Kaide.

Najmlađa Osamina žena štitila ga telom!

Likvidacija Bin Ladena – uspeh ili peh SAD?

Zašto Bela kuća krije mrtvog Bin Ladena? (VIDEO)

Pas je bio privezan za marinca koji se konopcem spuštao iz helikoptera i među prvima se ostrvio na neprijateljske položaje.

Ovo nije prvi put da specijalci koriste pse u vojnim operacijama. Nemački ovčari već su služili kao izvidnica u SAS-ovim operacijama u Iraku i Avganistanu. Opremljeni kamerama koje su im pričvršćene na glavu, ovi psi vojsci omogućuju interaktivno izviđanje terena, osiguravajući im važne informacije o potencijalnim zasedama i neprijateljskim skrovištima.

Psi su, između ostalog, korišćeni i u akciji hvatanja Sadama Huseina i njegovih sinova.

(Index, Foto AFP)

Opširnije o psu kojeg su Amerikanci proglasili herojem pogledajte na San

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.