Izvor: Blic, 09.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I egipatske vlasti zabranile ulazak sinu Osame bin Ladena

Egipatske vlasti odbile su ulazak u zemlju sinu vođe međunarodne terorističke mreže Osame bin Ladena, Omaru, i stavile sa suprugom u avion za Dohu, prestonicu Katara, saopštili su aerodromski zvaničnici.

Omar bin Laden (27) doputovao je u subotu u Kairo iz španskog glavnog grada Madrida pošto su tamošnje vlasti odbile njegov zahtev za azil. Paru, koji je nekoliko meseci živeo u Egiptu, 2007. i 2008, takođe je uskraćen ulazak u Veliku Britaniju.

Izvori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa egipatskog aerodroma navode da je Omar bin Laden, koji nije video oca niz godina i tvrdi da ne podržava nasilje, tražio da ide u Katar, gde će kao saudijski državljanin imati pravo ulaska. Britanske vlasti uskratile su Omaru bin Ladenu vizu, a špansko ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je njegov zahtev za azil uz obrazloženje da ne smatra da je on u opasnosti u Egiptu.

Omarova supruga Britanka, Zaina al Sabah (52), koja se pre udaje za Bin Ladenovog sina 2006. godine zvala Džejn Feliks-Braun, izjavila je u subotu u intevjuu Rojtersu da ona i Omar strahuju da će biti ubijeni zbog osude stavova Omarovog oca i Al Kaide. Zaina je rekla da njen suprug, jedan od 19 Bin Ladenovih sinova, prestao da živi sa ocem pre napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001, jasno mu stavivši do znanja da ne podržava nasilje.

"Omar bin Laden je podneo još jedan zahtev za britansku vizu, ali on neće biti razmatran do februara 2009", rekla je njegova supruga Zaina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.