Roditelji vođe „Obraza: Ponosni smo na našeg Mladena

Izvor: Press, 12.Okt.2010, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji vođe „Obraza": Ponosni smo na našeg Mladena

Vaspitali smo ga domaćinski i hrišćanski, a ne da bude rušitelj i nasilnik. Uhapsili su ga u nedelju ujutro kada je krenuo na liturgiju, hapsili su i njegovu trudnu suprugu Jelenu...
Jasminka i Miodrag Miško Obradović kažu da njihov sin Mladen, vođa „Obraza", nije kriminalac i da nije organizator krvavih nereda u nedelju na ulicama Beograda! Oni pričaju da su Mladena vaspitali hrišćanski i domaćinski, da poštuje starije, svoju veru >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i tradiciju, narod i porodicu...

Obradovići su ekipu Pressa primili u svom skromnom stanu u Zemunu. Majka Jasminka nas je dočekala suznih očiju dok je otac odgovarao na brojne pozive prijatelja.
Policija nije bila u našoj kući
- Telefoni stalno zvone, zovu prijatelji, pitaju da li nam treba pomoć, bodre nas da izdržimo. Naše dete nije kriminalac! A to što kažu da je on navodno jedan od organizatora nereda, to nije tačno. Ubeđen sam da su se ljudi u nedelju na ulicama spontano okupljali. Isto kao i dan ranije kada su šetale čitave porodice sa decom koje su bile protiv tog skupa. Znate zašto je Mladen uhapšen? Zato što je država odredila da na nekome moraju da se slome kola, jer ona treba nekom drugom da podnese račun - kaže Miško Obradović.
Na pitanje kako komentariše rušenje Beograda, otac vođe „Obraza" odgovara:
- Ne odobravam ni kada neko nekome lupi čvrgu, a kamoli kada pali i ruši grad. Tako smo vaspitavali i našeg Mladena. On, kao hrišćanin, nikada nije bio nasilan. On samo poštuje svoje korene, svoju crkvu i moralne vrednosti. Dakle, ne odobravam nasilje, ali mislim da je ono posledica koja je nečim izazvana. Znate, ako negujemo nastranosti, a istovremeno zabranjujemo ono što je temelj našeg društva, onda znači da neko štiti pogrešne vrednosti. Zbog toga je ta omladina bila gnevna!

Miodrag kaže da je Mladen uhapšen u nedelju ujutru pre nego što su počeli neredi u Beogradu i to kada je sa trudnom suprugom Jelenom krenuo na liturgiju.
- U nedelju ujutru oko 8.30 dovezao sam Mladena i Jelenu do Zelenog venca. Planirali smo da svi zajedno odemo na liturgiju u Vaznesenjsku crkvu, ali sam ja ipak odlučio da zbog gužve vratim auto u Zemun. Oko 8.45 sam pozvao sina i rekao mu da se vraćam kući, a samo 15-ak minuta kasnije zvao me je neko od njegovih drugova i kazao da je Mladen uhapšen! Moj sin je uhapšen zbog tog smrada od gej parade, a hteo je samo da se pričesti u svojoj crkvi jer je pre toga celu sedmicu postio. Zar treba da bacimo Hrista pod noge da bi gradom prošao taj smrad?! E, pa neće moći! - gnevan je Miodrag Obradović.
Pošto se malo pribrao, otac je nastavio da prepričava događaje od nedelje.
- Negde oko 11 sati nam se javio Mladen i rekao da je uhapšen i da se nalazi u stanici Novi Beograd. Odmah smo pozvali advokata. Kasnije sam sinu odneo ćebe i hranu, a u ponedeljak ručak... Inače, policija uopšte nije dolazila u naš stan i ja zaista ne znam ništa o spiskovima koji su navodno pronađeni kod Mladena. Pa šta i da je imao neki spisak, njegova organizacija nije zabranjena - priča otac vođe „Obraza" koji kaže da su Mladenovu trudnu suprugu Jelenu uhapsili u nedelju posle podne i pustili je juče rano ujutro. On podseća da su Mladen i Jelena hapšeni i prošle godine, a da je povod takođe bila Parada ponosa:

- Tada su uhapšeni na vratima crkve Aleksandar Nevski, odmah posle liturgije. To se desilo nakon otkazivanja parade. Mladen je tada zadržan u pritvoru mesec dana i taj postupak još traje, a Jelena je puštena iste večeri. Policija je tada došla u stan, uzela njegov kompjuter i nije nam ga vratila do danas...
Iz prvog u treći razred
Mladenova majka Jasminka poručuje da je ponosna na sina.
- Još kao mali interesovao se za mnoge stvari. Pre nego što je pošao u školu, pročitao je „Golgotu i vaskrs Srbije", koja ima skoro 1.300 stranica. Kada je krenuo u školu, učiteljica nas je zvala i pitala da li mi njega teramo da čita i uči. Predložila nam je da posle prvog razreda odmah upiše treći! Upisao je dva fakulteta, stigao je do treće godine na istoriji i do druge na Bogosloviji - priča majka i nastavlja:
- Posle pogibije Nebojše Krstića koji je osnovao „Obraz", sve je palo na Mladena i on nije imao vremena za fakultet. Ipak, pre godinu dana je nastavio sa školovanjem. Bavi se grafičkim dizajnom. Uradio je veliku monografiju Partizana, koja je proglašena za najbolju u selekciji sportskih klubova u svetu, zatim je dizajnirao knjige o Marku Miljanovu, „Srpskoj trubi", o mnogim manastirima i crkvama. Krajem avgusta se oženio... Mladen je toliko čist, ne puši, ne pije čak ni kafu, ni kiselu vodu. E, sad, možete li da zamislite čoveka sa takvom psihologijom da na nekoga baca kamenje?!
Pogledaj vesti o: Mladen Obradović

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roditelji vođe "Obraza" ponosni na sina

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2010, 18:52

"Vaspitali smo ga domaćinski i hrišćanski, a ne da bude rušitelj i nasilnik. Uhapsili su ga u nedelju ujutro kada je krenuo na liturgiju, hapsili su i njegovu trudnu suprugu Jelenu", kažu roditelju Mladena Obradovića, vođe "Obraza"...Jasminka i Miodrag Miško Obradović kažu da njihov sin Mladen...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.