Novo sportsko sedište skrojeno za Insigniju GSi

Izvor: B92, 16.Dec.2017, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo sportsko sedište skrojeno za Insigniju GSi

Sportska verzija nove Insignije opremljena je specijalnim ergonomskim sedištima koja su razvijena u kompaniji Opel i koja imaju nemački AGR sertifikat "Kampanje za zdravija leđa“.

Uobičajeno je da proizvođači automobila kupuju sportska integralna sedišta od specijalizovanih snabdevača. Međutim, to nije slučaj sa Insignijom GSi za koju su sedišta razvijena upravo u kompaniji Opel.

Kako kažu u nemačkom proizvođaču, reč je o najnovijem dostignuću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tehnologiji sedišta sa lateralnom podrškom, sa većim komforom pri dugim putovanjima.

Ova sedišta ugrađuju se u modele Opel Insignia GSi i GSi Sports Tourer i opremljena su funkcijama ventilacije, grejanja i masaže, a sadrže i podesive bočne jastučiće.

Sedišta imaju visoki leđni naslon, sa integrisanim naslonom za glavu. Karakteriše ih postavka trake sigurnosnog pojasa u visini ramena, što nije uobičajeno rešenje za integralna sportska sedišta.

Kupci takođe mogu da biraju između dve premijum kombinacije kože, dok naslone ukrašava diskretni GSi logo.

Dužina, dubina, udobnost jastučića i ugao naslanjanja sedišta, mogu biti podešavani električnim putem. Vazdušni jastučići četvorosmerne lumbalne podrške, uz varijabilnu bočnu potporu, takođe se aktiviraju električnim putem.

Sva ova podešavanja mogu da se memorišu putem dugmeta – samo dubina sedišta mora biti podešena ručno. Ventilacija i grejanje su integrisani u jastučiće i leđni naslon.

Pored toga, vozač može da uživa u masaži leđa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.