MISTERIJA SAMOUBISTVA POLICAJCA: Radomir Nerandžić tajnu odneo u grob!

Izvor: Kurir, 23.Jun.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIJA SAMOUBISTVA POLICAJCA: Radomir Nerandžić tajnu odneo u grob!

Rade je bio poslednja osoba koja bi digla ruku na sebe, kažu kolege bivšeg inspektora

BEOGRAD - Samoubistvo Radomira Nerandžića (54), bivšeg inspektora Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije, i dalje je obavijeno misterijom. Nerandžić je u subotu ujutru nađen mrtav pored svoje „opel korse“ u Rakovičkoj šumi, ali se još ne zna motiv samoubistva.

Kolege s kojima je radio i dalje su u šoku i svi navode da bi Nerandžić bio poslednja osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koja bi digla ruku na sebe.

Radio najteže slučajeve

- Nerandžić je godinama radio na najtežim slučajevima, iznudama, razbojništvima, ubistvima... Nagledao se svega i svačega. To su izuzetno stresne situacije. Međutim, ako je neko odavao utisak jake i stabilne ličnosti, to je bio on. Dan pre tragedije na poslu je bio raspoložen, šalio se... I dalje ne možemo da verujemo da ga više nema. Posledice njegovog posla svakako ostaju, ali on nikad nije delovao kao osoba koja bi sebi presudila. Ne znamo da je imao neke krupnije probleme - kaže za Kurir jedan od Nerandžićevih kolega.

Prema njegovim rečima, Nerandžić je u poslednje vreme doživeo nekoliko tragedija, koje su mu teško pale.

- Majka mu je nastradala u saobraćajnoj nesreći, umrli su mu otac i tast... Sve to je bio šok za šokom. Pričao je i da je smrt okružila njegovu porodicu. Smrt najmilijih uticala je na njega. Moguće je da mu se sve skupilo, i posao i porodični problemi. Ipak, šta je bio konkretan razlog, to je verovatno samo on znao - priča kolega i dodaje da nastradali policajac nije ostavio oproštajno pismo.

Saučešće porodici

Reprezentativni Nezavisni sindikat policije uputio je saučešće Nerandžićevoj porodici i naveo da će on ostati upamćen kao izuzetan profesionalac bez mrlje u karijeri.

- Posao policajaca izuzetno je stresan, a akumulacija nakupljenog stresa neretko rezultira tragičnim posledicama. Posle smrti kolege, o kome svi koji su ga poznavali imaju samo reči hvale, krajnje je vreme da se razmotri da li se dovoljno radi na prevenciji - rekao je Velimir Lukić, predsednik NSP.

(Z. N.)

Još jedna tragedija

UBIO SE SUDSKI STRAŽAR

Dejan J. (44), službenik Ministarstva pravde, ubio se juče oko 10 sati u porodičnoj kući u Velikoj Moštanici. Motiv samoubistva zasad nije poznat, a kako saznajemo, Dejan J. iza sebe nije ostavio oproštajno pismo.

- Dejan J. ubio se hicima iz pištolja za koji je imao dozvolu. Bio je zaposlen kao sudski stražar. Nikad nije imao nikakve incidente niti je pravio probleme. Na njega se niko nikad nije žalio. Niko ne zna zbog čega je stražar digao ruku na sebe - kaže izvor Kurira iz istrage.

Komšije navode da Dejan J. ima troje dece i da je patio od visokog pritiska.

- Radio je u Centralnom zatvoru. Porodica se lepo slagala, pa je moguće da je imao problema na poslu - kaže komšija.

NERANDŽIĆEVA BIOGRAFIJA

- Nerandžić je od 1989. godine radio u policiji

- pre sedam meseci smenjen je s mesta načelnika Odeljenja za kriminalističko-operativne poslove SUK

- u poslednje vreme radio je u Sektoru za vanredne situacije

- uskoro je trebalo da bude penzionisan
Pogledaj vesti o: Opel

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.