Zlato za Kinu i Austriju u snoubordu

Izvor: B92, 15.Feb.2022, 10:12

Zlato za Kinu i Austriju u snoubordu

Kineski takmičar u snoubordu Su Imin osvojio je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u disciplini big er.

On je do zlata došao sa osvojenih 182,50 bodova, i tako je došao do druge medalje u Pekingu, posle srebra u slopstajlu.

Srebro je osvojio Norvežanin Mons Rojsland sa 171,75 bodova, a bronza je pripala Kanadjaninu Maksu Paru, koji je u slopstajlu ranije osvojio olimpijsko zlato.

Zlato je u ženskoj konkurenciji pripalo Austrijanki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ani Gaser, koja je tako ponovila uspeh iz Pjongčanga.

Ukupno je osvojila 185,50 bodova, dok je do srebrne medalje došla Novozelandjanka Zoi Sadovski-Sinot sa 177 bodova.

Sadovski-Sinot je ranije donela Novom Zelandu prvo olimpijsko zlato u istoriji (slopstajl), a do bronze je stigla japanska takmičarka Kokomo Murase (171,50).

Ovim takmičenjima završen je nastup snoubordera na Igrama u Pekingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zlato za Kinu i Austriju u snoubordu

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2022

Kineski takmičar u snoubordu Su Imin osvojio je danas zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u disciplini big er.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.