ZOI: Kolonji zlato u skijatlonu na 30 km

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Feb.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZOI: Kolonji zlato u skijatlonu na 30 km

Švajcarac Dario Kolonja osvojio je zlatnu medalju u kros kantri skijatlonu na 30 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.
(FOTO: AP)
Kolonja je trku zavšio za sat, osam minuta, 15 sekundi i četiri stotinke. On se od najbližih protivnika odvojio pred poslednju uzbrdicu i uspeo da odbrani prvo mesto od Šveđanina Markusa Helnera, koji je na prošlim Igrama u Vankuveru osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << zlato u toj disciplini.
Kolonja je tako osvojio svoju drugu zlatnu olimpijsku medalju. On je od početka sezone imao problema sa povredama. U novembru je operisao ligamente kolena, a takmičenjima se vratio prošlog meseca.
Helner je kroz cilj prošao sa 0,4 sekunde zaostatka, dok je Norvežanin Martin Jonsrud Sandbi osvojio bronzanu medalju rezultatom od 1:08,16,8.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Nevena Ignjatović: Težim ka najboljih 30

Izvor: B92, 09.Feb.2014

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović u ponedeljak će se pridružiti timu Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, koje dočekuje puna samopouzdanja. Ignjatovićeva je za B92 rekla da se nada da će iskoristiti iskustvo stečeno na jakim trkama od početka ove sezone i da bi plasman među...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.