Izvor: RTS, 13.Maj.2021, 13:35

Ukupno 40 japanskih gradova ne želi da ugosti olimpijce

Ukupno 40 japanskih gradova ne želi da ugoste sportiste koji će učestvovati na Olimpijskim igrama, preneo je Rojters.
Naime, 500 gradova u Japanu je registrovano da dočeka olimpijce i organizuje trening kampove, međutim njih 40 je odlučilo da to ne uradi zbog preopterećenosti medicinskih resursa usled četvrtog talasa koronavirusa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Olimpijske igre u Tokiju prošle godine odložene su zbog pandemije i trebalo bi da se održe od 23. jula do 8. avgusta ove godine, uprkos porastu broja novozaraženih u Japanu i vanrednom stanju koje je proglašeno u Tokiju.
Japan je danas prijavio više od 7.000 novozaraženih, ali najveći problem predstavlja stopa vakcinisanih, jer je svega 2.8 odsto populacije vakcinisano.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukupno 40 japanskih gradova ne želi da ugosti olimpijce

Izvor: B92, 13.Maj.2021

Ukupno 40 japanskih gradova ne želi da ugoste sportiste koji će učestvovati na Olimpijskim igrama, preneo je Rojters...Naime, 500 gradova u Japanu je registrovano da dočeka olimpijce i organizuje trening kampove, međutim njih 40 je odlučilo da to ne uradi zbog preopterećenosti medicinskih resursa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.