Učestvovala je na četiri Olimpijske igre i usput završila fakultet

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 16:26

Učestvovala je na četiri Olimpijske igre i usput završila fakultet

Dragana Tomašević je srpska rekorderka u bacanju diska i učesnica četiri olimpijske igre.

Članica Atletskog kluba Sirmium iz Sremske Mitrovice pričala je o zimskom delu sezone, uticaju pandemije na formu i rezultate, te o planovima za budućnost.

Atletičarima je bukvalno propala cela godina i to olimpijska zbog globaln pandemije, pa je sada fokus na zimi.



"Ono što je u ovom momentu najvažnije je to da se ovo sa pandemijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što pre završi kako bi se mogli neometano vratiti u trenažni proces za narednu godinu. Ako sve prođe kako treba i ne bude prekida, odlaganja ili eventualnog otkazivanja, prvo takmičenje bi trebalo očekivati u martu, zimski Kup Evrope u bacačkim disciplinama u Leiriji (Portugal)",
rekla je Tomaševićeva.

Koliko je situacija sa Kovid-19 virusom uticala na formu i rezultate?



"Svakako da je bilo veoma teško trenirati i spremati se u takvim okolnostima. Sezona je bila nepredvidiva, menjala se nekoliko puta, tako da je bilo teško podići nivo forme na zavidan nivo i očekivati nekakve rezultate, jer je takmičarski period bio sveden na samo jedan mesec što je bio veliki problem"
.

Kako izgleda slobodan dan Dragane Tomašević?

"Svoje slobodno vreme koristim za odlazak u prirodu, odlazak kod porodice jer su mi oni odlično društvo koje me uvek oraspoloži i naravno vidanje sa prijateljima jer zbog treninga, takmičenja, putovanja nismo u mogućnosti da se često viđamo".

Kako sebe vidiš nakon završetka atletske karijere?



"Jedno su želje, a drugo je realnost. Ono što je za mene jako važno je to da nisam zapostavila akademsko obrazovanje nego sam uz sport i atletiku završavala fakultete i tako se usavršavala za ono posle sporta. Nadam se da ću po završetku atletske karijere ostati u sportu i raditi sa decom"
, zaključila je Dragana Tomašević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.