Olimpijske igre 12. dan: Rapsodija Srbije u Tokiju - Datunašvili osvojio bronzu, vaterpolisti, košarkašice i odbojkašice u polufinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2021, 00:04

Olimpijske igre 12. dan: Rapsodija Srbije u Tokiju - Datunašvili osvojio bronzu, vaterpolisti, košarkašice i odbojkašice u polufinalu

Izuzetno bogat i veoma važan dan za srpske sportiste na Olimpijskim igrama u Tokiju. Rvač Zurab Datunašvili osvojio bronzu. Košarkašice izborile plasman u polufinale. Odbojkašice ubedljive protiv Italije za plasman među četiri najbolje ekipe. Vaterpolisti takođe dominantni protiv Italije za mesto u polufinalu olimpijskog turnira.

16.51 - Borba za medalje bez košarkašica Španije

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Košarkašice Francuske plasirale su se u polufinale Olimpijskih igara pobedom nad Španijom rezultatom 67:64.

14.31 - Manherc "razbio" Hrvate – Mađarska u polufinalu

Vaterpolisti Mađarske savladali su Hrvatsku 15:11 i plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju. Hrvati su bili blagi favoriti protiv aktuelnog evropskog šampiona, ali su Mađari odigrali odlično i zasluženo slavili.

14.30 - Košarkašice Japana u polufinalu

Košarkašice Japana plasirale su se u polufinale OI u Tokiju, pošto su u četvrtfinalnom meču pobedile Belgiju rezultatom 86:85 (19:16, 22:26, 20:26, 25:17).

14.28 - Datunašvili: Hvala ti, Srbijo!

Zarub je poslao jasnu poruku posle osvajanja medalje. "Jako sam srećan zbog osvojene medalje. To je bio moj cilj u Tokiju. Ovaj uspeh dugujem svim ljudima iz Srbije koji su verovali u mene. Hvala ti Srbijo!", rekao je Datunašvili.

13.34 - Nova medalja za Srbiju - Datunašvili preko Hrvata do bronze!

Srpski rvač Zurab Datunašvili osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama!

13.10 - Prlainović: Najbolja utakmica u poslednje tri godine

Dočekali smo četvrtfinale u dobrom raspoloženju, bio sam optimista i uveren da ćemo pobediti. Ovo nam je najbolja utakmica u poslednje tri godine, izjavio je srpski vaterpolista Andrija Prlainović.

13.06 - Terzić: Odigrali smo stvarno dobro, bolje nije moglo

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da nije očekivao laku i ubedljivu pobedu svog tima protiv Italije u četvrtfinalu Olimpijskih igara Tokiju.

12.28 - Vaterpolisti Srbije pobedili Italiju za polufinale OI

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igrata u Tokiju, pošto su danas u četvrtfinalu pobedili Italiju 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2)

12.00 - Bruks: Naša timska igra je odradila svoje

Kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks, nakon pobede protiv selekcije Kine u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju, izjavila je da je tim ostvario prvi cilj.

11.45 - Vaterpolisti Grčke 'potopili" Crnu Goru

Vaterpolisti Grčke plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su danas u četvtfinalu pobedili Crnu Goru 10:4.

11.26 - Odbojkašice Srbije "pregazile" Italiju za polufinale OI

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je danas briljantnom igrom u četvrtfinalu savladala Italiju 3:0 (25:21, 25:14, 25:21).

10.30 - Košarkašice SAD zakazale duel sa Srbijom u polufinalu OI

Košarkašice Sjedinjenih Američkih Država deklasirale su Australiju 79:55 u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

09.52 - Sebić: Utisci se nisu slegli, čast je boriti se za Srbiju

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić, osvajač olimpijske bronze na Igrama u Tokiju, kaže da se utisci posle uspeha još uvek nisu sreli.

06.18 - Milica Novaković u polufinalu

Srpska kajakašica Milica Novaković pobedila je u svojoj četvrftinalnoj grupi K-500 i obezbedila plasman u polufinale.

06.06 - "Mala Srbija je pobedila veliku Kinu – ostaće za sva vremena"

Devojke iz tabora ženske košarkaške reprezentacije bile su jako zadovoljne nakon plasmana u polufinale.

05.39 - Bojan Zdelar bez polufinala

Srpski kajakaš je zauzeo četvrto mesto u drugoj četvrtfinalnoj grupi, što mu nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.

05.04 - Stevan Mićić zaustavljen u prvoj borbi

Srpski rvač Stevan Andrija Mićić poražen je u prvoj borbi na Olimpijskim igrama.

04.54 - Košarkašice Srbije posle preokreta u polufinalu Olimpijskih igara!

Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Olimpijskih igara, pobedom nad Kinom od 77:70.

04.48 - Sjajni Datunašvili se protiv Hrvata bori za bronzu!

Srpski rvač Zurab Datunašvili boriće se za bronzu na Olimpijskim igrama. On je u prvoj borbi repesaža bio bolji od Alžirca Bakira Sid Azara rezultatom 5:1.

03.49 - Milica Novaković kroz repesaž juri polufinale

Srpska kajakašica Milica Novaković nije uspela direktno da se plasira u polufinale u disciplini K-500. Ona je zauzela peto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 1:49.802.

03.44 - Košarkašice na poluvremenu vode protiv Kine 35:33

Srbija pre svega zahvaljujući kapitenu Jovani Bruks vodi protiv Kine, 33:35. Ona je postigla 14 poena. Stanković je dodala šest, a Vasić pet. Kod Kineskinja najefikasnija je Šao Ting sa devet poena.

03.19 - Stefanović u polufinalu, Zdelar bez direktnog plasmana

Srpski kajakaš Strahinja Stefanović plasirao se direktno u polufinale u disciplini K-200.

02.30 - Zlatne košarkašice protiv Kine za polufinale Olimpijskih igara

Košarkašice Srbije od 03.00 igraju protiv Kine četvrtfinalni duel na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.