Treće zlato za Boljšunova u Pekingu u skijaškom trčanju

Izvor: Beta, 19.Feb.2022, 11:15

Treće zlato za Boljšunova u Pekingu u skijaškom trčanju

Rus Aleksandar Boljšunov osvojio je danas svoju treću zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu u poslednjoj trci muškog skijaškog trčanja.Masovni start slobodnim stilom je zbog loših vremenskih uslova skraćen sa 50 na 30 kilometara, a Boljšunov je kroz cilj prošao za sat, 11 minuta i 32,7 sekundi.Srebrnu medalju osvojio je njegov sunarodnik Jakimišin sa 5,5 sekundi zaostatka, dok se na poslednji stepenik pobedničkog postolja popeo Norvežanin Simen Hagstad Kriger koji je od pobednika bio sporiji za sedam sekundi.Boljšunov je tako stigao do svoje treće olimpijske titule u Pekingu, a ukupno pete medalje.Boljšunov je prethodno osvojio zlato u skiatlonu i štafeti 4x10 kilometara, srebro u trci na 15 kilometara klasičnim stilom i bronzu u timskom sprintu.On je pre četiri godine u Pjongčangu osvojio tri srebra i jednu bronzu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treće zlato za Boljšunova u Pekingu u skijaškom trčanju

Izvor: B92, 19.Feb.2022

Rus Aleksandar Boljšunov osvojio je svoju treću zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu u poslednjoj trci muškog skijaškog trčanja...Masovni start slobodnim stilom je zbog loših vremenskih uslova skraćen sa 50 na 30 kilometara, a Boljšunov je kroz cilj prošao za sat, 11 minuta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.