Izvor: RTS, 08.Feb.2023, 21:44

Svitolina: Bojkot Rusije na Olimpijskim igrama

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina izjavila je da je potrebna potpuna zabrana učešća ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, penosi AP.
Svitolina ističe da je bojkot jedina opcija, a ne ideja o zajedničkoj neutralnoj zastavi ruskih i beloruskih sportista.
"Veoma pogrešna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poruka bi bila poslata svetu ako Olimpijada ostane pri odluci da se sportisti iz Rusije i Belorusije stave pod neutralnu zastavu. Mislim da to nije ispravna odluka. Bojkot bi bio jedna od opcija, jer očigledno je da ono što ruska vojska radi ukrajinskom narodu, Ukrajini, užasna stvar. Ne mogu da zamislim da idem na OI kao da se u Ukrajini ništa ne dešava", izjavila je Svitolina.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svitolina: Bojkot OI u Parizu pravo rešenje

Izvor: B92, 09.Feb.2023, 00:40

Elina Svitolina je zatražila u intervjuu za Asošijeted pres potpunu zabranu učešća ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu 2024...Ukrajinska teniserka, osvajačice bronzane medalje u singlu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021, posetila je po prvi put Ukrajinu otkako je Rusija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.