Sud zatvorio olimpijske objekte u Brazilu

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud zatvorio olimpijske objekte u Brazilu

Sud u Rio de Žaneiru naredio je zatvaranje svih objekata koji su izgrađeni i korišćeni tokom Olimpijskih igara 2016. godine iz bezbednosnih razloga.
Kako prenosi Bi-Bi-Si, sud je odluku doneo na zahtev tužilaštva da se zabrani održavanje bilo kakvih događaja na olimpijskim objektima dok kancelarija gradonačelnika ne podnese potvrdu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su sigurni za korišćenje.

Odluka je obrazložena time da se želi "sačuvati sigurnost stanovništva jer se na tim objektima redovno održavaju različiti događaji".
"Objekti su urušeni i oštećeni zbog nedostatka nadzora i zbog velikog broja ljudi koji ih posećuju što može da dovesti do tragedije", stoji u odluci sudije.
Objekti izgrađeni za OI 2016, prve koje su se održale na teritoriji Južne Amerike, često su bili na meti kritike zbog korupcije i visokih troškova, koji se procenjuju na oko 12,5 milijardi dolara.
Odlukom suda obuhvaćeni su Olimpijski park "Bara da Tižuka" u turističkoj četvrti Rija, gde se nalazi i "Arena Rio", teniski centar i biciklistička staza.
Obuhvaćena i regija Deodoro, na 40 kilometara od Kopakabane, gde su održana takmičenja u ragbiju, hokeju na travi, kajaku, kanuu i u konjičkim sportovima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.