Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 17:12

Stojić: Bez problema možemo da se trkamo za odličje i na OI

Miloš Vasić i Martin Mačković izveslali su fenomenalnu trku, možda i najkvalitetniju u karijeri, a glavni cilj je da budemo najbolji u olimpijskom finalu, izjavio je Nikola Stojić, trener srpskog dvojca.
Na Evropskom prvenstvu u italijanskom Varezeu, Vasić i Mačković su u dvojcu bez kormilara osvojili bronzu, a do tog uspeha došli su zajedno sa novim trenerom, nekadašnjim reprezentativcem, svetskim šampionom i učesnikom Olimpijskih igara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2000, 2004, 2008. i 2012. godine.

"Svojevremeno sam veslao sa Milošem na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Amsterdamu u četvercu, a i sa Martinom sam iste godine veslao u dvojcu bez kormilara, tako da se mi dobro poznajemo. Saradnja je bila izuzetno dobra, desila na brzinu sredinom decembra. Sticajem okolnosti koje su se desile u savezu i promena u klubu. Radili smo mirno, staloženo i kvalitetno. Miloš i Martin su izveslali fenomenalnu trku, možda i najkvalitetniju u svojoj karijeri. U svetskoj konkurenciji osvojili su bronzanu medalju na EP", rekao je Stojić Tanjugu.
Pre šampionata Evrope tandem Vasić- Mačković izborio je i olimpijsku vizu za Tokio.
"Imali smo i dosta poteškoća, s obzirom da je izostala prava podrška od našeg Veslačkog saveza, čak je prema meni kao treneru bilio opstrukcija i dezavuisanja. Sve to smo uspeli da prebrodimo i da se u najboljem svetlu pokažemo na EP. Prvo smo pobedili na izbornoj trci krajem februara za odlazak na OI, a potom smo osvojili bronzanu medalju".
Stojić navodi da ovih uspeha ne bi bilo da nije bilo velike podrške Ministarstva omladine i sporta i ministra Vanje Udovičića i Olimpijskog komiteta Srbije i predsednika Božidara Maljkovića.

"Uz njihovu podršku mi smo uspeli da izveslamo kvalitetnu trku i osvojim medalju. Od danas pa nadalje do Tokija, čekaju nas pripreme za Olimpijske igre i to nam je glavni cilj. Usput će biti provera, ali bez ikakvog opterećenja. Glavni cilj je da 30. jula, kada je na programu finale Olimpijskih igara, budemo najbolji. U Varezu su pokazali da pripadaju samom svetskom vrhu i da jednostavno mogu da se trkaju sa svetskim prvacima, sa Hrvatima i Italijanima, koji su u vrhu nekoliko godina. Bez problema možemo da se trkamo za odličje i na OI, bez pritiska i opterećivanja da nam je to imperativ. Cilj nam je da još više unapredimo i tehniku i fizičku pripremu do OI, da budemo najspremniji i najbolji u Tokiju. Veruejm da će to da donese dobar rezultat", zaključio je Stojić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.