Srbija na plus 23, čeka Češku za finale

Izvor: B92, 06.Jul.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na plus 23, čeka Češku za finale

Košarkaši Srbije pobedili su Angolu 83:60 i plasirali se u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre u beogradskoj Kombank areni.

Ekipa Aleksandra Đorđevića prethodno je pobedila i Portoriko, pa će u polufinale sa prve pozicije.

Protivnik Srbiji biće drugoplasirana selekcija iz grupe B, odosno bolji tim iz meča Češke i Japana. Portoriko kao drugplasirani tim A grupe igraće sa Letonijom.

Tok meča pratite na našem sajtu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prvi meč Srbije obeležila je mlaka atmosfera u Beogradskoj areni, dok je slaba poseta u drugom susretu, iako se tribine postepeno pune.

Obe ekipe bile su šuterski raspoložene na početku meča, Bogdanović je susret otvorio trojkom, da bi odmah uzvratio Santoš. Žoakim i Moraiš su predvodili svoju ekipu, dok su se u domaćem timu Birčević i Raduljica priključili Bogdanoviću - 16:14.

Srbija je dobro igrala u napadu, ali nešto slabije u odbrani, pa tako Angola ne dozvoljava ekipi Saše Đorđevića da stekne osetniju prednost. Umesto Raduljice na parketu je Jokić koji se upisuje u strelce sa slobodnih bacanja, a zatim je bio precizan i iz igre za plus pet Srbije - 25:20.

Štimac potom postiže poene uz faul za maksimalnih plus sedam, ali je promašio dodatno slobodno bacanje, pa Angola preko Ndonijeme novom trojkom, četvrtom na susretu drži priključak. U poslednjim sekundama napada Štimac je još jednom fauliran, a jednom je bio precizan sa penala. Posle prve četvrtine Srbija vodi 30:23.

Nešto manje efikasna bila je druga četvrtina, ipak Srbija preko raspoloženog Bogdanovića, koji je vezao dve trojke, a zabeležio četiri ukupno, dolazi do prve dvocifrene prednosti 42:31.

Angola se bolje snalazila ispod svog obruča, ima više ofanzivnih skokova, a sa slobodnih bacanja drži priključak, ipak pod svojim košem Raduljica je bio siguran - 44:34, iako su ga čestim udvajanjima uspešno zaustavljali protivnički igrači.

U finišu poluvremena dekoncentrisana Srbija pravi nekoliko grešaka u napadu, pa posle drugog perioda igre ima devet poena prednosti - 47:38.

Odličan početak drugog poluvremena za Srbiju, Marković je ubacio dve trojke, priključili su mu se Birčveić i Jokić za sigurno vođstvo domaćeg tima - 59:46. Jokić je lako izlazi na kraj sa odbranom rivala i brzo stigao do 15 poena, posle čega ga je Đorđević zamenio i uveo Raduljicu - 62:47.

Srbija je imala priliku da stigne i do plus 20, ali je Angola iskoristila nekoliko promašaja našeg tima. U poslednjim momentima treće četvrtine Raduljica postiže koš uz faul, međutim promašuje dodatno slobodno bacanje. Srbija rutniski dobija treću četvrtinu i u poslednju ulazi sa 18 poena prednosti - 69:51.

Postpeno je rasla prednost Srbije tokom poslednjeg perioda igre, pa su "Orlovi" u finišu stigli do plus 20. Šest minuta pre kraja bilo je plus 26 za domaće - 79:53. U laganom ritmu tekla je četvrtina četvrtina da bi Kalinić i Bruno Fernando dobili obostranu ličnu grešku, jer je došlo do koškanja pod košem gostujućeg tima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.