Srbija daje veću nagradu za olimpijsko zlato nego SAD FOTO

Izvor: B92, 03.Avg.2021, 14:52

"Srbija daje veću nagradu za olimpijsko zlato nego SAD" FOTO

Srbija daje veću nagradu za osvojeno zlato na Olimpijskim igrama nego što daju SAD.

To je danas izjavio ministar finansija Siniša Mali i dodao da naša država to čini kako bi motivisala olimpijce na još veće uspehe.

Mali je za Tanjug rekao da je država pojedinim našim osvajačima već isplatila nagrade za osvojene medalje u Tokiju i dodao da veću podršku mogu da očekuju i naši osvajači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medalja u matematici, fizici...

"Mi već imamo nagrade i za njih. Ovo je bio podstrek pred samu Olimpijadu, odluka predsednika Vučića je bila da dodatno motiviše naše olimpijce na još veće uspehe", rekao je Mali i čestitao svim sportistima.

Dodao je da i podrška koju Srbija daje za medalje pokazuje koliko je naša država danas jaka i stabilna.

Mali podseća da se nekad na te nagrade čekalo mesecima i godinama, da su bile male, dok su sada, kaže, nikada veće.

"Uporedio sam visinu naših nagrada sa američkim, da se zlatna medalja mnogo više plaća u Srbiji nego u Americi", rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.