Somborski osnovci na Olimpijskom treningu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborski osnovci na "Olimpijskom treningu"

U organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora i uz podršku grada Sombora, pet somborskih osnovnih škola - "Ivo Lola Ribar", "Avram Mrazović", "Dositej Obradović", "Nikola Vukićević" i "Bratstvo Jedinstvo" održalo je "Olimpijski trening sa Vovođanskom bankom" .

Kroz pet sportskih disciplina - atletika, odbojka, rukomet, košarka i poligon iznenađenja, kao simbol >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pet olimpijskih krugova, oprobali su se somborski osnovci u nameri da znanjem i što boljim rezultatima prikupe poene za svoje škole.

"Smatram da je sport jedna od najvažnijih stvari u životu. Svaki dan vežbam i smatram da svako treba da trenira neki sport i super mi je došlo ovo pripremanje za takmičenje", kaže Jovan Đerić, OŠ "Ivo Lola Ribar"

"Prvo sam se bavila džudoom, bilo mi je divno. Sada treniram odbojku i mislim da je sport nešto čime se svaki čovek treba baviti", rekla je Lana Demonja.

"Važno je baviti se sportom zato da telo bude ravno i da budeš zdrav", dodaje Nikola Stanić.

"Olimpijski trening" ima za cilj promocija olimpizma i olimpijskih vrednosti među učenicima osnovnoškolskog uzrasta.

"Danas nije prioritet sportski rezultat već odnos prema igri, prema prijateljstvu, tolerancija. Nadam se da će se ova saradnja u narednom periodu još više proširiti i da ćemo imati na godišnjem nivou dve do tri manifestacije koje su pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Srbije", ispričao je Milan Stakić, direktor Sportskog saveza grada Sombora.

"Izuzetno nam je bitno da se ova manifestacija održava u našem gradu što pokazuje dobru saradnju sa Olimpijskim komitetom. Baš ovakve manifestacije su od značaja za malu decu zato što oni kroz zabavu i druženje nauče da igraju u timu, poštuje fer-plej pravila i da zavole neku od sportskih aktivnosti i da posle ove manifestacije neki od njih ostanu u sportu", istakla je Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za sport i omladinu grada Sombora.

Sombor je, nakon Niša, Kikinde, Užica i Pirota, peti grad u kome se organizuje "Olimpijski trening" za osnovce.

"Ovo je projekat koji organizuje Olimpijski komitet uz podršku Vojvođanske banke pod nazivom "Olimpijski trening". Ideja ovog projekta je bila da se osnovci koji se ne bave sportom da se upoznaju sa nekim od sportova", objasnio je Nikola Marković, predstavnik Olimpijskog komiteta Srbije.

Najuspešniji u sportu i znanju bili su učenici OŠ "Nikola Vukićević" kojima je pripala novčana nagrada za kupovinu sportske opreme i rekvizita.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.