Sjajan rezultat Bogdana i Novaka Stanojevića u Argentini (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Dec.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajan rezultat Bogdana i Novaka Stanojevića u Argentini (VIDEO)

Đaci gimnazije “Svetozar Marković“ opet su u Niš došli ovenčani medaljama. Ovog puta je reč o blizancima Bogdanu i Novaku Stanojeviću, učenicima prve godine odeljenja za talentovane fizičare. Bogdan se sa Međunarodne juniorske olimpijade u Argentini vratio sa srebrom, dok je Novak osvojio bronzu na pomenutom takmičenju na kom je učestvovalo oko dve stotine đaka iz 35 zemalja.
Nemaju još ni 16 godina, a već imaju medalje oko vrata. I to ne bilo kakve, već >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << olimpijske. Osim crta lica, zajednički im je i talenat za prirodne nauke. Potvrdu za to su dobili na nedavno održanoj Međunarodnoj juniorskoj olimpijadi u Mendozi sa koje su došli visoko plasirani. Takmičili su se u tri discipline – fizici, hemiji i biologiji. Bogdan je osvojio srebro, a Novak bronzu.
Osim takmičenja, u Argentini je bilo vremena za druženje i obilaske. Utisci iz ove južnoameričke zemlje, slažu se, neće uskoro iščeznuti.
Takmičare iz drugih zemalja nisu doživeli samo kao konkurenciju. Sklopili su nova prijateljstva, a društvene mreže i savremene komunikacije će im značajno pomoći i da ih održe.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.