SREBRO ZLATNOG SJAJA: Zorana Arunović prva iz Srbije obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2018, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SREBRO ZLATNOG SJAJA: Zorana Arunović prva iz Srbije obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju

Novo odličje na Svetskom prvenstvu u Čangvonu.

Zorana Arunović, naša reprezentativka u streljaštvu, prva je od sportista iz Srbije obezbedila učešće na Olimpijskim igrama čiji je domaćin Tokio 2020. godine. Arunovićeva je u disciplini vazdušni pištolj na Svetskom prvenstvu u Čangvonu osvojila srebrnu medalju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << time i prvu olimpijsku kvotu za našu zemlju.

52nd ISSF WORLD CHAMPIONSHIP CHANGWON KOREA . . . . . . . . . . . ------------------- #issf #korea #changwon #zoranaarunovic #jelenaarunovic #arunovic #serbia #srpskisport #serbianshootingteam

Објава коју дели Streljački Klub "Olimpik 011" (@olimpik011) дана 2. Сеп 2018. у 4:11 PDT

Najbolji ženski sportista u izboru Olimpijskog komiteta Srbije 2010. godine, Zorana Arunović je učestovala na Igrama 2012. i 2016. U Londonu, pre šest godina, ušla je u finale pomenute discipline, vazudušni pištolj, i bila sedma, a četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru bila je 11.

Објава коју дели Ministarstvo omladine i sporta (@omladinaisport) дана 3. Сеп 2018. у 11:57 PDT

Najveći olimpijski uspeh ostvarila je 2012. na Igrama u Londonu, kada je bila četvrta u nadmetanju malokalibarskim pištoljem, na 25 metara.

Višestruka je osvajačica medalja na Svetskim kupovima u streljaštvu, a svetska je šampionka iz Minhena 2010, u gađanju iz vazdušnog pištolja. Na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Mariboru, u obe discipline sa pištoljem - osvojila je zlatne medalje.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.